POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
12å

Lagrell: ''Kan inte göra något åt spelarflykten''

Paulinho och Mikael Lustig blev på lördagen två nya spelare att lämna Allsvenskan. Tidigare under säsongen har flera andra allsvenska profiler försvunnit.
Men förbundsordförande Lars-Åke Lagrell är inte orolig för Allsvenskans status.
- Nej, det kommer alltid fram nya spelare som blir favoriter hos supportrarna.

För Kalmar var det ett tungt bakslag när Cesar Santin försvann till FCK. Hos Hammarby har Paulinho spelat sin sista match på över ett år - kanske längre. I Sundsvall spelar Mikael Lustig sin sista match på måndag. Tre spelarprofiler i raden av spelare som har lämnat Allsvenskan för spel utomlands. Paulinho flyttar till Sydkorea men i övrigt är det mest till klubbar i Danmark och Norge som de svenska spelarna försvinner.
- Tyvärr går trafiken bara åt ett håll. Man kunde ju önska att vi fick spelare som hit därifrån men som det är nu kan vi inte göra något åt spelarflykten. Spelarna flyttar dit pengarna finns. Bara det att Uzbekistan är med och bjuder på stora fotbollsnamn säger det mesta om hur läget är idag, säger Lars-Åke Lagrell.

Fansen förstår

Men även om profilerna lämnar Allsvenskan tror inte Lars-Åke att lagens supportrar misströstar.
- Givetvis tycker dem i Sundsvall att det är tråkigt att Mikael Lustig försvinner. Men låt det gå några matcher, så har dem fått en ny favorit att glädja sig åt. Den här spelarflykten gör att det finns utrymme för nya namn att slå sig fram, säger Lagrell.

Kvalitetssänkning

Lagrell håller dock med om att det finns en risk att kvaliteten sjunker i Allsvenskan.
- I grunden är det inte bra att det försvinner spelare och det är tråkigt att det drabbar konkurrensen i klubbarna härhemma. Men samtidigt är det upp till varje enskild förening att fatta beslut om vilka spelare de vill behålla och inte.

Växande problem

Spelarflykten från Allsvenskan lär dock fortsätta och kan komma att växa ännu mer.
- Fotbollen är så global idag att det inte bara är de stora föreningarna i de stora fotbollsländerna som lockar spelare, utan även mindre klubbar på närmare håll. Den stora anledningen till att så många försvinner till Danmark anser jag bero på de svenska skattereglerna. I Danmark betalar en spelare bara 25 procent i skatt under tre år. Det är inget vi kan konkurrera med här i Sverige.

Publicerad 2008-07-26 kl 19:22
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto