Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Lagrell ligger lågt om ny förbundskapten

Lars Lagerbäcks kontrakt som förbundskapten går ut efter VM 2010. Men något arbete för att hitta hans efterträdare har inte påbörjats.

- Det är farligt att börja för tidigt, säger Lagrell till Aftonbladet på frågan om varför ännu inte samtal inletts med Lagerbäck.

Lars Lagerbäck är den förbundskapten i västeruopa som haft sitt jobb klart längst tid. Han tillträdde 1998 som assistent till Tommy Söderberg och som fullvärdig förbundskapten, tillsammans med Söderberg år 2000.
Men efter VM 2010 är det sannolikt en annan person som leder det svenska fotbollslandslaget.

Förbundsordförande Lars-Åke Lagrell säger dock att arbetet med att hitta en efterträdare till Lagerbäck inte har inletts och kommer inte att göra det heller förrän tidigast efter sommaren.
– När du börjar söka en ny förbundskapten tappar de befintliga i kraft inne i spelargruppen. Det är farligt att börja för tidigt. Vi vill ju inte ge motståndarna någon favör genom slarvigt beteende, säger Lagrell till Aftonbladet.

Han själv tror att arbetet inleds under hösten och ser det som naturligt om det skulle bli så.
– Jag skulle gissa på det. Om man vill ha en svensk tränare bör man gå igång vid den tidpunkten eftersom deras kontrakt går ut vid årsskiftet. Jag har inga synpunkter på det. Det är upp till förbundet, säger han.

Men dörren är förstås inte helt stängd för en fortsättning för Lagerbäck även efter 2010, även om han också gått i tankar på att dra sig tillbaka.  
-  Vad som händer (resultatmässigt) kommer säkert att påverka, men som jag känner nu tycker jag att fotboll är väldigt roligt. Jag stänger inga dörrar. Dyker det upp något intressant ska jag lyssna på det oavsett det kommer från Svenska Fotbollförbundet eller annat håll. Men jag vet inte hur jag mår 2010. Det kanske är dags att pensionera sig, who knows.

Publicerad 2009-02-06 kl 15:14