Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Lagrell nerringd och mailbombad: "Jag tycker MFF ska överklaga"

Lars-Åke Lagrell blev nedringd efter MFF-Djurgården-domen. Nu tar förbundsordföranden bladet från munnen:
– Jag tycker Malmö ska överklaga. Man ska pröva alla möjligheter som finns.

I måndags kom domen efter skandalmatchen mellan Malmö och Djurgården - matchen spelas om. Disciplinnämndens beslut har rört upp starka känslor runt om i fotbolls-Sverige, inte minst bland supportarar. Och det har förbundsordföranden Lars-Åke Lagrell fått känna av de senaste dagarna.
– Jag har fått så många mejl, sms och telefonsamtal att jag inte klarar av att hålla ordning på alla, säger Lagrell till Expressen.
– Jag har aldrig varit med om motsvarande när det gäller synpunkter från supportrar som det varit i det här året, fortsätter Lagrell.

Vad säger folk då?

– Jag har inte varit utsatt för någon oförskämdhet, men det de glömmer är att vi har en fristående bestraffningsorganisation. Sådana som jag och styrelsen ska inte lägga oss i de här frågorna.

Lagrell har de senaste dagarna fått svara på likartade frågeställningar om och om igen.
– Jag har sagt samma sak till alla: Jag tycker att Malmö FF ska överklaga. Det finns inte ett uns av kritik mot disciplinnämnden i det; om en förening är missnöjd så ska man pröva alla möjligheter som finns.

Lars-Åke Lagrell har aldrig velat gömma sig för allmänheten – hans nummer och mejl finns att hitta på SvFF:s hemsida. Och han har inga planer på att ändra sin inställning. Han stänger aldrig ens av mobilen tillfälligt.
– Nej för fan. Det är en demokratifråga för mig. Den dagen jag skulle stänga av mobilen...

...så kan de lika gärna lägga ned SvFF?
– Ha ha. Jag är inte beredd att göra det. Jag har rätt att ha öppet telefonnummer, adress och mejladress. De som skriver till mig och är vettiga och inte anonyma kommer alltid få svar. Men jag säger inte att min efterträdare (Lagrell kliver av sin post i vår) ska göra på samma sätt – det är fan inte lätt att hålla i gång.

Publicerad 2011-09-07 kl 14:42
Annons
Annons
Annons