Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Lagrell om Elfsborgs superaffär: ''Se och lär''

10å

Rekordtransfern med Emir Bajrami kan bli ett lyft för svensk fotboll. Förbundsordförande Lars-Åke Lagrell imponeras av Elfsborgs jätteaffär och hoppas många allsvenska konkurrenter tar lärdom.

- Jag tror Stefan Andreasson (Elfsborgs klubbchef) har rätt när han säger att affären är viktig för svensk fotboll överhuvudtaget. Försäljningen av Bajrami kan säkert få positiva effekter för svensk fotboll, säger Lars-Åke Lagrell till FotbollDirekt.se.

- Det här är en fingervisning åt andra svenska klubbar och går att lära sig av. Sälj er inte för billigt. Det går att få bra betalt, det går att få bättre betalt, fortsätter Lagrell.

Emir Bajramis flytt från Elfsborg till Twente är den näst dyraste övergången från en svensk klubb någonsin.

ANNONS
På sitt sätt en efterlängtad framgång för den allsvenska fotbollen som brottas med sjunkande publiksiffror, ekonomiska problem, färre profiler och till det vårens stora debatt om undermåliga gräsplaner.
Med det ska inte PR-värdet av Elfsborgs jackpott med Bajramis transfer underskattas.

-  Jag tror helt klart att betydelsen inte ska föringas. Det här visar utländska klubbar att allsvenskan inte är en fyndmarknad där det bara går att handla billigt. Därför är det viktigt för svenska klubbar att lyckas med det här oftare.

- För många svenska klubbar har lyckats sämre med att ta ordentligt betalt för sina spelare. Vi får inte sälja oss för billigt. Jag vill hoppas att Elfsborgs affär med Bajrami kan få betydelse för svenska klubbar och också någon sorts effekt på utländska klubbar.

Men även om många allsvenska klubbar fortfarande har en bra bit upp till affärsmäsig näringslivsnivå så finns ändå lovande exempel för vår förbundsordförande.

- Jag är ju oerhört imponerad av en sådan som Hasse Borg och det han lyckades med under så många år i Malmö. Det är inte bara Zlatan han sålt för stora pengar.

ANNONS
- Utöver Malmö och Elfsborg så tycker jag annars att Kalmar, Göteborg och i viss mån AIK är exempel på klubbar som lyckats lite bättre de senaste åren.

Lars-Åke Lagrell känner även att det Elfsborgs ledning lyckats med tillsammans med agenten Patrick Mörk hamnar i ett extra speciellt ljus genom den finanskris även transfermarknaden sitter fast i.

- Det är det som gör det extra kul, därför att det är så tydligt  - bortsett från de allra största klubbarna - hur transfersummorna kraftigt gått ner.

- Sedan vill jag nog också tro att vi genom Bajrami-affären ser vilket stort värde ett mästerskap som U21-EM faktiskt har, både direkt och på sikt. Där fick Bajrami verkligen visa upp sig på hemmaplan för internationella klubbar.

Ola Gustavsson

 

Publicerad 2010-05-27 kl 13:21

Streama alla matcher från Svenska Cupen

Och massor av annan fotboll, sport och underhållning.

Streama nu
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto