POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Lagrell: "Vi hjälper inte klubbarna"

Polisen hotar att bötfälla flera elitfotbollsklubbar för insatser kring matcher. Ett beslut som upprör bland andra AIK och Djurgården. Men från förbundshåll är det blankt nej till ekonomisk hjälp.

- Nej. Det är otänkbart. Vi har 3 375 föreningar. Det vore otänkbart om vi skulle gå in och hjälpa klubbarna ekonomiskt för det här, säger Lars-Åke Lagrell till FotbollDirekt.se.

Främst är det föreningar som är bolagiserade som drabbas och det har gjort att en klubb som Djurgården gått ut och hotat med spel inför tomma läktare om polisen gör allvar av sina planer.
AIK har också aviserat att de inte tänker betala och tänker överklaga alla böter så att processen dröjer flera år.
- Det är såklart inte bra för svensk fotboll om matcher spelas inför tomma läktare men samtidigt tror jag att allt fler klubbar kommer att lägga ned sina bolag om detta blir verklighet. Och inga nya bolag kommer heller att bildas.

- Men det är klart att bolag som driver verksamhet kan gå omkull av det här. Den stora effekten av detta är att bolag inte kommer att bildas inom de närmaste åren förrän full klarhet har framkommit.

Samtidigt menar Lars-Åke Lagrell att man får ge det lite tid för att se hur allting utvecklas.
- Vi får se det här över tid och detta är en fråga mellan de aktuella bolagen och polismyndigheten och när krutröken har lagt sig får vi se vad det innebär.

Polisen har aviserat att ta betalt för all bevakning kring arrangemanget även utanför arenan och det tycker Lagrell är att gå lite för långt.
- Det finns en klar gräns - inne på arenorna är det arrangören som ska stå för notan. Men ute på gator och torg är det vi alla som ska betala via skattsedeln. Polisen har en viss rätt att debitera fotbollen men vilka effekter det här får, det får vi se.

Men så mycket är klart är att tredje part, publiken, drabbas på ett negativt sätt - antingen genom höjda biljettpriser eller som Djurgården "hotar" med. Spel inför tomma läktare.
- Det är inte så att det finns några gratisluncher i det här sammanhanget. Ytterst är det dem som betalar som går och ser matcherna.

Publicerad 2011-05-06 kl 15:56
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå