Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Lagrells "efterträdare" avfärdar Olssons kritik

Är valet av ny förbundsordförande redan klart? Lars-Christer Olsson hävdar det och är kritisk. I dag får han mothugg - av huvudkandidaten:
- Valberedningen ska känna sig nöjda med processen, säger Karl-Erik Nilsson.

Uefa-höjdaren Lars-Christer Olsson har sett ut som den stora favoriten till att efterträda Lars-Åke Lagrells efter dennes 21-åriga era som förbundsordförande som går mot sitt slut.
Men efter Sportbladets avslöjande i går ser han nu ut som en förlorare, trots att det är först i mars Lagrells ersättare kommer att utses.

Den tidigare elitdomaren Karl-Erik Nilsson uppges i praktiken redan vara utsedd och månaderna fram till valdagen med det betydelselösa.

Lars-Christer Olsson visade i går besvikelse och hävdade att valet inte gått rättvist till, missnöjd med hur processen med Lars-Åke Lagrells ersättare skötts.

ANNONS

- Det blir inte ens ett val. Det är något som organiseras i en svart låda, sade Olsson till Sportbladet.

Till Fotbollskanalen ställde han sig frågan om han någonsin ens haft en rättvis chans att få efterträda Lagrell, hur mycket favorit han än varit.
- Ja…jag vet inte vad jag ska säga, jag vet inte om jag någonsin varit med.

Men Karl-Erik Nilsson slår i från sig och håller inte alls med Olsson och tillbakavisar den tidigare favoritens kritik.

- Det är klart att det är smickrande att höra, i synnerhet från ett orakel som Lennart Johansson men jag tar ingenting för givet, jag ser ingenting som avgjort, säger Karl -Erik Nilsson till FotbollDirekt.se.

- Det finns inga garantier. Jag kan verkligen inte känna mig säker på någonting.

Men det anses i stort sett solklart att du redan är klar som Lagrells efterträdare och många är kritiska. Hur ser du på misstankarna om att valprocessen inte har gått rätt till?

ANNONS
- Jag vet ju inte hur det har sett ut så jag har svårt att uttala mig. Men allt har i alla fall gått korrekt till kring mig, säger han och fortsätter:

- Men som jag upplever det har alla fyra kandidater fått samma rättvisa möjligheter.

Du förstår inte kritiken?

- Min personliga uppfattning är att valberedningen ska känna sig nöjda med hur processen har skötts och sett ut.

Nu har du varit kandidat i ett år - men utan att länge och väl vara favorit - svindlar det när det nu ser ut som att du är så nära jobbet som du påstås vara?

- Det gör det på många vis. Det är ju alldeles fantastiskt om det skulle visa sig stämma. Det här har ju aldrig gått att föreställa sig, allra minst när jag som liten sparkade fotboll mot garageporten hemma.

Lars-Åke Lagrell sade i går att han en gång i tiden egentligen kände det som en omöjlighet att ersätta Lennart Johansson. Hur känner du - om det blir du som ska ersätta Lagrell?

ANNONS

- Som en otrolig utmaning. Men ångest? Nej, det får man inte känna om man vill ha det här jobbet och om man varit elitdomare som jag har varit....
- Men det är klart att det är två otroligt stora namn det handlar om, både Lennart och Lars-Åke - så det skulle ju kännas oerhört stort att få chansen.

Men - handen på hjärtat - du ska alltså inte redan nu betraktas som en vinnare och därmed som Lagrells efterträdare?

- Nej, jag kan inte känna mig säker på någonting. Jag har inte fått några sådana signaler. Valberedningen måste säga sitt först.

Publicerad 2011-11-04 kl 16:28
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto