Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Lagrells varning: "Ett allvarligt fel att sprida information från valberedningen"

10å

En maktkamp påstås splittra fotbollförbundets valberedning. Nya uppgifter för Lars-Åke Lagrell.
- Den som sprider sådan information begår ett allvarligt fel, säger han till fotbollskanalen.se.

Fotbollskanalen erfar att det råder en kamp om makten inför SvFF:s nästa årsmöte. Lars-Åke Lagrell kandiderar för sista gången till ordförandeposten men andra falanger uppges förespråka alternativa kandidater.

ANNONS

Även inom valberedningen påstås missnöje pyra, och enligt fotbollskanalens källor upplever vissa att beslutsfattandet inte alltid sker kollektivt i alla frågor. Detta har orföranden Börje Sandgren dementerat och flera andra inom valberedningen valt att inte kommentera.

Lars-Åke Lagrell känner inte heller till uppgifterna – och han påpekar att om någon sprider sådan information inifrån bryter den personen mot fotbollförbundets stadgar.

Vi fick höra att det skulle finnas vissa meningsskiljaktigheter inom valberedningen. Vad känner du till om det?
- Ingenting, och om jag gjort det hade jag ändå inte sagt något. Valberedningens förhandlingar är förtroliga, så om det finns någon som ger dig en sådan information då gör den personen fel.

Man ska hålla på den förtroligheten, menar du?
- Ja, valberedningen ska göra det som är bäst för fotbollförbundet. Är det så att någon har informerat dig på andra sätt då har den personen begått ett fel. Ett allvarligt fel. Det vore ett flagrant brott mot den etik som finns i fotbollsrörelsen, säger Lagrell.

ANNONS

Han tycker att om någon bryter mot de bestämmelserna bör vederbörande lämna sin post inom vaberedningen. Den enda uppgiften för valberedningen ska vara att presentera ett förslag til årsmötet om vilka somska väljas in i förbundsstyrelsen. Själv säger sig Lagrell inte ha någon insyn i hur valberedningens arbete fungerat. Den enda återkoppling han fått är att arbetet med att hitta hans egen ersättare till 2012 har inletts.

Vad känner du inför möjligheten att det kan dyka upp en motkandidat redan 2011?
- Det har jag inga synpunkter på. Jag har förklarat för valberedningen att jag är beredd att kandidera till 2012 men inte längre. Men det är ju en fråga för andra än för mig att avgöra, säger Lagrell.

Han konstaterar att det som vanligt aldrig finns något ”givet” utslag när årsmötet beslutar i ordförandefrågan.

ANNONS
- Jag har aldrig bett om att få några garantier tidigare om att bli omvald och det gör jag inte nu heller. Vi är unika i Sverige att vi utser ordförande varje år. Det systemet gillar jag. Så den som frågar: ”När ska du avgå?” vet inte hur det fungerar. Att avgå är ju vad jag har gjort varje år i 20 års tid. Därför har jag inga synpunkter på de här sakerna, utan det får bli en naturlig process.
Publicerad 2010-12-30 kl 10:30
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto