POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
1v

Lahne-försäljningen BP:s största någonsin: "Sätter oss i en annan situation"

Foto: Bildbyrån.

BP:s försäljning av Jack Lahne blir klubbens största genom tiderna.
Nu kan Roberth Björknesjö arbeta under ekonomisk trygghet framöver. 
- Vi kan bygga lite starkare än vad vi någonsin har kunnat göra, säger BP-tränaren till Fotbollskanalen. 

Brommpojkarna-anfallaren Jack Lahne, 17, slog under förra säsongen igenom med fyra mål på 19 matcher i allsvenskan. Tidigare i vinter meddelade BP att talangen lämnar klubben för utlåning till Amiens, som också fick en köpopoption inskriven i avtalet i sommar och Lahne flyttade ner till Frankrike. Men i dag - lite mer än två månader senare - meddelade BP att Lahne återvänder till allsvenskan för att i stället lånas ut till AIK fram till i sommar och sedan säljas till Amiens. 

BP-tränaren Roberth Björknesjö berättade, via klubbens hemsida, att det är föreningens största försäljning genom tiderna och redogör nu för hur BP kommer att använda pengarna från försäljningen. 

- Det sätter oss i en annan situation inför framtiden. Vi kan bygga lite starkare än vad vi någonsin har kunnat göra. Det är inte bara den största försäljningen, även den överlägset största, så det är klart att det sätter oss i en annan sits. Vi kan sätta vår budget tidigare gentemot många andra fotbollsklubbar och nu hamnar vi även på en annan nivå och kan jobba långsiktigt med styrka och tro att det här kommer att bli bra framöver, säger Björknesjö till Fotbollskanalen. 

- Det gäller att investera pengarna rätt i en framtid, men inte heller tumma på talangutvecklingen. Den ska vi ha kvar. Det kommer bli lättare i vårt arbete med att kunna skriva längre avtal och ha en kontinuitet som kan leda till framgång. Vi har många jätteduktiga spelare i dag, men alla är nya för varandra. Det tar lite tid och det är som med ombyggnaden 2011, där vi sedan var ruggigt bra under 2012. Nu är tanken att vi ska vara ruggigt bra i höst och vinna så mycket som möjligt under våren. Vi kan sätta oss ner och förlänga avtal i tid, vilket underlättar otroligt mycket kontra att bara skriva ettårsavtal hela tiden. Jag tycker att det är den största fördelen förutom att det förstås är otroligt kul med Jacks utveckling på den här korta tiden, fortsätter han. 

BP kommer därmed inte att spendera alla pengar på spelare i sommar. 

- Nej, det kommer vi inte, men däremot kan vi vara mer framåtlutande än tidigare när vi tittar på intressanta namn. Vi har dock en löne- och kostnadsstruktur som vi inte kan rubba på för mycket. Då går det ut för mycket pengar. Det gäller att investera rätt under en längre tid. Kontinuitet är a och o och att jobba med spelare varje dag. Sedan kommer belöningen när man är mogen för det, säger han. 

Var det aktuellt att Jack skulle spela med BP i superettan?
- Ja, vi har fört den diskussionen också, men Jack ville hellre spela i allsvenskan. Sedan är det lite komplicerat också. Amiens ligger på en lite annan nivå än oss med ekonomi och sådant, men när det sedan inte blev klart, så var det klart att vi ville ha honom hos oss, men nu har vi släppt honom. Amiens ville köpa och AIK ville låna, så det handlar om vad som är bäst för alla. Det är bra för oss, som förening, att få den här affären i hamn redan nu och det är bra för Jack som får spela matcher i allsvenskan. Då är han förberedd när han kommer till Amiens i sommar, säger tränaren. 

Björknesjö säger så här om varför Lahne inte blev spelklar i Amiens. 

- När de är under 18, så är det mycket papper med skolgång, utbildning, boende och många andra saker. Det är inte som i Sverige med vår registrering, då det är otroligt mycket papper i Frankrike. Det var även många transfers för spelare under 18 år, så det har nog också tagit tid. Det är också på ett sätt bra för att skydda alla spelare, men lite tråkigt när vi hade ett avtal som vi alla tyckte var okej, men det blir ändå en bra lösning på ett långt ärende. 

Publicerad 2019-04-05 kl 10:47
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå