Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Låneduon stannar i Blåvitt - om nye tränaren vill

Foto: Bildbyrån.

IFK Göteborg vill få en ny tränare på plats innan klubben tar beslut om att värva spelare. Däremot får klubben behålla Vajebah Sakor och Sam Adekugbe, om tränaren vill det. 
- Ja, om vi bestämmer oss för det, säger klubbens sportchef Mats Gren till Fotbollskanalen.

Göteborg lånade inför säsongen in Mikkel "Mix" Diskerud från New York City och lånade i somras in Vajebah Sakor från Juventus och Sam Adekugbe från Vancouver. Dessutom skrev klubben in en köpoption i avtalen för de två sistnämnda spelarna, vilken Mats Gren tidigare sa att klubben skulle besluta om att utnyttja eller inte efter säsongens slut.

Men det dröjer längre än så. Gren vill göra klart med en ny tränare, som han i samråd med kan besluta om de ska gå vidare med spelarna. 

- Vi ska ha in en tränare innan vi tar defintiva beslut kring de andra spelarna. Vi har möjlighet ända fram till sista november att ta beslut om spelarna. De ramlar inte ur klorna på oss innan dess, säger han. 

- Jag tar inte in någon spelare om inte tränaren, som är här eller ska komma, är med på det. Jag gjorde ett sådant misstag innan Jörgen (Lennartsson) kom med att plocka in Tom Pettersson och det blev ju inte så bra, så jag ska inte göra det misstaget igen. Vi vill därför ligga lite lågt. 

Spelarna har tidigare inte velat uttala sig om de vill stanna i klubben, men Gren menar att Adekugbe och Sakor stannar, om klubben vill det, men att det kan bli svårare att skriva ett nytt kontrakt med Diskerud. 

- Jag har självklart hållt en dialog med spelarna och de verkar positiva. Vi får titta lite mer på Mix (Diskerud). Det beror lite på vad som händer med avtalet med New York City, så det är lite mer öppet, säger han.  

Är Sakor och Adekugbe "hemma"?
- Ja, om vi bestämmer oss för det. 

Publicerad 2017-11-11 kl 18:42
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons