Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Lång skadefrånvaro för succéspelare

Han värvades till Gais som mittback från Qviding, men tog snart plats som anfallare där Björn Andersson gjorde stor succé. Nu tvingas 26-åringen till operation på grund av sina sargade ljumskar.

- Det började redan i januari i fjol. Jag fick smärtor i ljumskarna och fick köra rehab fram till februari. När vi sedan gick på naturgräs blev det något bättre. Jag spelade med smärtorna hela förra året, berättar Andersson för FotbollDirekt.se.

Trots det spelade Björn Andersson 24 allsvenska matcher och gjorde fyra mål under sin debutsäsong i allsvenskan. Den tunge anfallaren fick mycket beröm för sitt spel och var nyttig som target-spelare i Gais anfall.

- Jag fick köra hård rehab under november och december. Förhoppningen var att problemen skulle försvinna. När jag gick på normal träning var det inte speciellt mycket bättre - det var samma känsla. Det gör ont när jag kör maxlöp, passar med bredsidan och skjuter. Därför måste jag operera ljumsken.

Tungt? - Visst är det lätt att vara efterklok och att vi borde opererat redan i november. Nu hoppas jag att jag blir av med besvären och ser fram emot att kunna gå hundra procent.

- Jag hade förhoppningar att få en bra försäsong och kunna ta ett kliv till i år. Det är inte för sent men man halkar efter nu.

Björn Andersson är från början anfallare men fick gå ner i mittförsvaret i Qviding när Zoran Lukic tränade klubben. Det var där som Gais fick upp ögonen för Andersson och värvade honom som försvarare. Nu är tanken att han ska konkurrera i anfallet.

- Jag hade ett snack med Magnus (Pehrsson, förre tränaren), Patrik Johansson och Matti Demegård (assisterande tränare) efter säsongen och de ville att jag skulle köra vidare i anfallet. Det är där jag har spelat större delen av karriären. Jag kommer satsa vidare där i år, säger Björn Andersson.

Publicerad 2009-01-24 kl 12:49
Annons
Annons
Annons