Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
10å

Lång skadelista hos IFK Norrköping

Inför IFK Norrköping - IFK Göteborg
Poängtörstande IFK Norrköping tvingas avvara sex spelare när regerande svenska mästarna IFK Göteborg kommer på besök. Men tränaren Mats Jingblad tror på en skräll.

IFK NORRKÖPING

Mats Jingblad, tränare:
- Jag känner mig väldigt optimistisk och har goda förhoppningar inför matchen. Det har sett bra ut i veckan, det brukar man säga, men det har verkligen gjort det. Lite smågrinigt sådär på vissa håll och en stor revanschlystnad. Så var det inför matchen mot Gefle också och det kan vara ett gott tecken. Vi har pratat igenom insatsen senast mot Trelleborg, vi vet om att vi hade ett debacle, men tänker inte låta det påverka den positiva trend vi trots allt haft de senaste veckorna, sager han till klubbens hemsida.

Om IFK Göteborg:
- Vi är fullt medvetna om hur Göteborg spelar. Det är ett lag som håller ihop lagdelarna väldigt bra och som spelar en bra fotboll när de får grepp om motståndarnas planhalva. De stressar motståndarna till att göra misstag och spelar en klassisk 4-4-2. De har grovt arbetande forwards som hela tiden sätter press på backlinjen.

Om läget i laget:
Viktor Rönneklev, Petru Racu, Russell Mwafulirwa, Magnus Samuelsson, Andreas Haglund och Marcin Burkhardt är alla indisponibla.

Preliminär startelva:
Nuredin Bakiu - Anders Whass, Djordje Mrdjanin, Kristoffer Arvhage, Mikael Roth - Daniel Bamberg, Richard Spong, Mikael Blomberg, Eirik Dybendal - Thomas Magnusson, Kevin Amuneke.

IFK GÖTEBORG

Teddy Olausson, assisterande tränare:
- När vi nu åkte ur Champions League tror jag att det har varit jättebra för oss att få träna på ostört under en tid. Vi har spelat jättemycket matcher tidigare. Nu har vi fått tid att nöta in vår spelidé.

Finns guldchansen kvar? - Vi siktar fortfarande på att vinna serien och det är långt ifrån omöjligt.

Om IFK Norrköping:
- Vi gjorde en bra match mot dem på hemmaplan. Norrköping ligger där nere, men får de bara till det så är de bra. De har också några giftiga spelare i Kevin Amuneke och Daniel Bamberg. Men främst måste vi jobba med vårt eget spel. Det var många sega fötter och ben senast.

Om läget i laget:
Sebastian Eriksson och Thomas Olsson är avstängda.

Preliminär startelva:
Kim Christensen - Adam Johansson, Mattias Bjärsmyr, Ragnar Sigurdsson, Hjalmar Jonsson - Niclas Alexandersson, Gustav Svensson, Jakob Johansson, Stefan Selakovic - Tobias Hysén, Pontus Wernbloom.

FD-kommentar:
- IFK Norrköping var aldrig riktigt nära att rubba Trelleborg senast och den allsvenska jumbon har förtvivlat svårt att tvätta bort krisstämpeln. Det har inte hänt någon gång på 18 försök, men nu måste Norrköping börja överraska sin allsvenska motståndare.

Det syntes tydligt i den förra allsvenska matchen - Blåvitt var slitet efter hårt matchande och var aldrig kapabla till att mobilisera ordentlig kraft för att rubba Örebro. Nu har de fått samla sig ordentligt och jag tror att Göteborg blir svårslaget i den här matchen.

FotbollDirekt.se

Publicerad 2008-08-22 kl 20:20
Annons
Annons
Annons