POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
10å

''Lantz fullt jämförbar med Henke''

Marcus Lantz har samma värde för Helsingborg som Henke Larsson: ''Lantz håller landslagsklass''. Så låter det om det gamla Bundesligaproffset som i skymundan varit en av säsongens stora namn.

- Han är klart jämförbar med Henke Larsson. Visst är han det. Han håller verkligen internationell klass så bra som han är i dag, säger Helsingborgs tränare Bosse Nilsson till FotbollDirekt.se.

Fem år i tyska Hansa Rostock och två i danska Bröndby. Nu är han inne på andra säsongen i Helsingborg sedan han vände tillbaka till svenska klubblagsvardagen 2007.
Efter en högst måttlig början visade han redan i fjol vilket värde han har i sig och i dagsläget kan han mycket väl vara landets bäste centrale mittfältare.
Häckens tränare Peter Gerhardsson är den senaste i raden som visar stor respekt för Lantz.

''Det är inte bara Henke som är bra i Helsingborg. Även Marcus Lantz är bra och vi måste stoppa hans framfart, då kommer vi att kunna begränsa Henke''. (FotbollDirekt.se).

Bosse Nilsson:
- Han är väldigt viktig för oss. Landslagsklass? Det tycker jag. Jämför honom med de spelare han skulle konkurrera med. Så klart han håller. Han är inte ett dugg sämre än en bra etablerad som Daniel Andersson.

Med andra ord garanterar 33-årige Lantz Helsingborg grundkvaliteter, även om Henke Larsson ger upp sin karriär efter säsongen.

- Hans betydelse märktes så tydligt i fjol. När han under säsongens sista tredjedel blev skadad så blev vi som lag snabbt ojämnare.

- Han hade det lite struligt i Bröndby och han hade det lite svårt när han kom tillbaka men jag har aldrig oroat mig för att han tappat som spelare och det har han ju verkligen fått visa den här våren.

Både Lantz och Henke Larsson fungerar på handbollsvis och Bengt Johansson-manér i praktiken som assisterande tränare.
Marcus Lantz ego tar snart sagt alltid plats - på både gott och ont. Men så har det också  gett honom en nära nog tio år lång utlandskarriär.

- Han hatar ju att förlora. Bra självförtroende som för med sig stor respekt och smittar av sig på alla andra. Helt klart.
- Jag har ju känt honom läge och vet att han vet vad som krävs i olika situationer.

Ola Gustavsson

Publicerad 2009-05-26 kl 14:56
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå