POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
10å

Lantz knäskadad - kan bli borta länge

Marcus Lantz har drabbats av en vridning i vänsterknäet. Har han tur är det bara en lättare skada. Men det kan vara en korsbandsskada och då är säsongen troligen över.

Lantz bet ihop och spelade hela matchen mot Malmö FF trots nackspärr. Men nu är det alltså helt andra bekymmer - och betydligt allvarligare - som drabbat HIF-stjärnan.

- Det kan handla om en lättare meniskskada. Det är i så fall det minst allvarliga. Är det riktigt illa kan det var ett korsband, säger Helsingborgs sjukgymnast Martin Berg till Helsingborgs Dagblad.

Mittfältsstjärnans svullna knä ska undersökas med magnetkamera så fort som möjligt. Är det en meniskskada av det lindrigare slaget behöver inte en operation vara nödvändig. Är det däremot en allvarligare meniskskada som kräver operation blir han bort i 2-6 veckor. Den operationen skulle kanske kunna vänta till säsongen är över, eller göras under det allsvenska uppehållet för U21-EM. Vill det sig riktigt illa kan det handla om en korsbandsskada. Då kan han missa stora delar av säsongen.
Oavsett hur lindrig skadan är kommer Lantz inte att spela kommande match mot Brommapjkarna - då är han avstängd.

Men skadan är naturligtvis oroande för serieledarna. 33-åringen har spelat alla matcher i år och varit en av lagets bästa spelare. Han gör ett stort jobb som balansspelare på mitten. Lantz hämtades tillbaka till Helsingborg
2007 efter flera år utomlands i Torino, Hansa Rostock och Bröndby.

Publicerad 2009-05-06 kl 15:11
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå