Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Larsson anmäls efter att ha agerat mot HIF-fansen

Foto: SCANPIX

Nästa

Avbryt
Försök igen

Helsingborgs manager Henrik Larsson anmäls efter skandalscenerna på Olympia i går och riskerar nu att straffas.

Maskerade män tog sig efter kvalmatchen mellan Helsingborg och Halmstad in på planen och gick till attack mot HIF:s Jordan Larsson.

Managern Henrik Larsson gick mot folkmassan som stormade planen och visade tillbaka skaran upp till läktaren.

För det riskerar nu Henrik Larsson att bötfällas - upp till 25 000 kronor. Sportbladet rapporterar om att Larssons agerande kommer anmälas inom Svenska Fotbollförbundets regelverk.

- Larsson går ju i någon form av ställning mot fansen, gör sig redo att slåss. Det kommer vi också ta med i anmälan till riksombudet, säger säkerhetsdelegaten Stefan Winqvist till Sportbladet och fortsätter:

- I stora drag kommer vi anmäla två saker: dels användandet av pyroteknik under matchen, att det togs med in på planen och att åskådare kunde ta sig in på planen men också Henrik Larssons agerande mot fansen.

HIF:s arrangemangsansvarige Frederik Ericsson riktade i går kritik mot Henrik och Jordan Larssons agerande.

- Vi försöker prata med både Jordan och Henrik att backa, att vi inte vinner något på att prata med supportrar när de är frustrerade, det är bättre att ta det vid ett annat tillfälle, sa Ericsson till Helsingborgs Dagblad.

- Det är inte det bästa agerandet från vår personal, vilket spelare och ledare är. Just i det läget hjälpte de inte oss i det arbetet. Nu får vi ändå bort spelare och tränare innan det eskalerar. Med facit i hand skulle de över huvud taget inte ha varit där borta i det läget.

Henrik Larsson förklarade själv sitt agerande efter matchen:

- Jag tänkte att supportrarna skulle stanna där i hörnet, att vi inte skulle få in några på planen. Det var för klubbens skull jag var där och jag tänkte inte springa där ifrån, sa Larsson.

Se HIF-fansen gå till attack mot Jordan Larsson i spelaren ovan.

Publicerad 2016-11-21 kl 18:51

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER