Talangen stod för ett mål och två assist.

- Kul att få bjuda hemmapubliken på några fina mål, fortsätter Larsson.
- Och roligt att jag hade ett finger med i samtliga fullträffar.

Johan Larsson har gjort en imponerande resa i år.

20-åringen gjorde allsvensk debut i våras och nu ett halvår senare är han gjuten till höger på Elfsborgs mittfält.

I dag mot Kalmar visade han sitt värde gång på gång.

Redan i den 2:a minuten inledde Larsson poängproduktionen. Hans högerinlägg nådde Mathias Florén som tog ner bollen, siktade in sig och pricksköt in 1-0 via stolpen.

Kalmar ville inte vara sämre och kvitteringen tre minuter senare var riktigt snygg.

Ricardo Santos kroppsfintade bort Jon Jönsson innan han volleyskarvade in 1-1 - hans nionde mål för säsongen. Två chanser, två mål.

Fortsatt fartfyllt och chansrikt i första halvlek. För Kalmars del var Abiola Dauda och Erik Israelsson nära med varsitt distansskot - tätt över.

Elfsborg ännu närmare.

Stefan Ishizaki träffade stolpen med en lurig frispark och James Keenes knorrskott skulle gått in om inte Petter Wastå stått för en utmärkt räddning.

Oavgjort i paus och det var inte Stefan Ishizaki helt nöjd med.

- Det är en rolig och öppen match, men vi släpper till lite för mycket kontringar. Vi borde haft en mer behaglig halvlek. Men vi får sätta en eller två till, sade han till TV4.
Ishizakis förhoppning blev verklighet.

Elfsborg gjorde tre mål på sju minuter i andra halvlek - tacka Johan Larsson för det.

- Min första halvlek var rätt medioker tycker jag. I andra lyckades jag bättre, jag låg bättre i min defensiva position och då kom också lägena offensivt, säger Larsson.

I minut 56 skruvade han in 2-1 från distans, högklassigt.

Kort därefter agerade talangen framspelare till Denni Avdic som enkelt rullade in 3-1 mellan benen på Wastå.

James Keene fullbordade målexplosionen när han tryckte in 4-1 från kort avstånd i den 62:a minuten - förspelet stod Larsson för så klart, dock fick han inte assist på det sista målet.

Pang, pang, pang och Kalmar var ett slaget lag.
- Det kändes som att luften gick ur dem, säger Larsson.

Elfsborg klättrar nu upp på tredjeplats och lär med största sannolikhet spela i Europa även nästa säsong.

Kalmar däremot riskerar att dras in i bottenstriden. Endast sex poäng skiljer ned till kvalstrecket och då har KFF en match mer spelad än övriga lag.

Publicerad 2010-08-14 kl 16:49