Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Larsson om HIF:s OS-nej: "Står bakom det till hundra procent"

Foto: SCANPIX

Jordan Larsson stoppades från OS.
Därefter följde en lång tystnad från Helsingborgsanfallaren som nu pratar ut.
- Klart att jag blev ledsen, säger han till Kvällsposten.

Jordan Larsson var uttagen i den svenska OS-truppen som en av tre anfallare. Men för en dryg vecka sedan kom beskedet att HIF stoppar den unge talangen från att följa med till Rio.

- Anledningen är att vi bara har två anfallare tillgängliga i dagsläget, varav en står på två varningar. Vi vet inte när Linus Hallenius kommer tillbaka heller. Det absolut viktigaste är Helsingborgs IF. Jag förstår Jordans situation och vad han missar. Tyvärr är det en del av fotbollen. Det är tråkigt för honom eftersom det självklart hade varit en bra erfarenhet. Tyvärr funkar det inte med det läget vi har just nu, sa Henrik Larsson till klubbens hemsida då.

Huvudpersonen Larsson stoppades därefter av HIF från att prata med media - fram tills i nu.

- Vi tog beslutet för att vi var osäkra på om vi skulle åka till OS eller inte, då tyckte vi att det var bättre att inte prata för mycket än att jag skulle säga för mycket saker om OS och att det sedan inte skulle bli, säger Jordan Larsson till Kvällsposten.

Larsson berättar att han blev besviken när han stoppades från att delta i OS.

- Vi hade en bra dialog hela tiden, men jag hade också på känn ganska tidigt att jag inte skulle få åka. Sedan är det klart att jag blev ledsen. Jag har alltid velat åka till Brasilien och att kunna få spela fotboll där, inte minst med tanke på att det är OS, det är något inte många fotbollsspelare får uppleva. Det var en fantastisk möjlighet för mig, men samtidigt förstår jag Helsingborg och står bakom det beslutet som togs till 100 procent.

Relationen med sin pappa - och tränare - Henrik Larsson har inte påverkats, menar 19-åringen.

- Han lider med mig, så är det ju. Som pappa ville han inget hellre än att jag skulle få åka och uppleva detta. Men som tränare måste han tänka på Helsingborgs IF:s bästa. Så är det, jag tror inte att jag hade velat vara i den situationen. Men han gjorde det bra, och med tanke på vilka skador vi har nu så gjorde han ju också rätt.

Mötet mellan Helsingborg och Häcken börjar 17.30 och kan ses på C More.

Publicerad 2016-07-31 kl 13:28
ALLSVENSKAN

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER