Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Larsson öser lovord över lagkamraten: "En ynnest att få ha honom i sitt lag"

Allsvenskan

GÖTEBORG. Simon Olsson har länge setts som en av allsvenskans mest lovande spelare.
Nu står Elfsborg-mittfältaren på sju poäng efter tolv matcher.
- Det är väl det som har saknats för att utnämna honom till allsvenskans bästa spelare, säger lagkamraten Johan Larsson.

Foto: Bildbyrån

Johan Larsson och Simon Olsson.

Simon Olsson, 24, inledde sin seniorkarriär redan 2013, då i division 3-klubben AFK Linköping. Året efter flyttade Olsson till Borås och Elfsborg, där han har varit en ordinarie startspelare under flera säsonger i allsvenskan. I år han även fått poängproduktionen att lossna, och i matchen mot BK Häcken kom säsongens fjärde mål. 

Nu får han beröm av lagkamraten och Elfsborg-kaptenen Johan Larsson:

- Sinnessjukt! Förut trodde jag att han sket i att göra mål för att han inte ville göra intervjuer, men nu haglar det in mål. Det är sjukt, säger Larsson och fortsätter:

- Nej, men det är ju det som har saknats för att utnämna honom till allsvenskans bästa spelare, i mina ögon. Det är möjligt att jag är lite partisk, men jag ser ju honom varje dag och kan jämföra med ganska många andra spelare som jag har spelat med. Han har någonting som väldigt få av de som jag har spelat med har haft. Det som har saknats är ju just slutprodukten, och den kan vi ju inte klaga på i år.

ANNONS

Olsson har tidigare kopplats ihop med bland annat Porto, AEK Aten och PAOK. Johan Larsson säger att han inte skulle bli förvånad om Elfsborgs mittfältskugge försvinner till utlandet i sommarens övergångsfönster. 

- Det är väl en ganska relevant fråga. Jag hoppas att Stefan (Andreasson, klubbchef) håller hårt i tyglarna, men det är klart att det har skett större under än att Simon Olsson blir proffs. 

Hur ser du på honom som spelare just nu?
- Det är den typen av person som hellre lägger en fin pass och att någon annan får avsluta i öppen kasse än att han själv får göra ett drömmål. Det är inte rubrikernas man på det sättet. Men, som sagt, hans produktion har varit super. Det kommer att bli bra. 

- Det är en ynnest att få ha honom i sitt lag. Han kan luckra upp både försvar och deras presspel genom att bara möta och vricka lite på höfterna, då är man förbi, säger Johan Larsson.

ANNONS

Simon Olsson själv om en eventuell flytt utomlands:

- Jag är väl mogen för det. Men just nu så ska jag väl bara fokusera på det här. Ta nästa match mot AIK och sedan Conference League, säger Olsson. 

Vad tror du krävs av dig för att du ska ta steget till en utländsk klubb?
- Det är väl några fler poäng, att målen fortsätter att rulla in som de gör nu. Jag tror också att det krävs ett bättre försvarsspel från min sida. 

24-åringen säger att han inte är lika intresserad av att höra om rykten nu som för några år sedan.

- Jag gillar inte att höra om intressen. Om det kommer konkreta grejer, då vill jag höra om det, men inte om det bara är intresse. Jag har hört mycket innan, men det är tråkigt nu. 

Simon Olssons avtal med IF Elfsborg sträcker sig över 2025. 

Publicerad 2022-07-05 kl 21:57

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto