Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Larsson stänger inte dörren till utlandet - trots nyskrivet kontrakt: "Dumt att säga aldrig"

Allsvenskan

BORÅS. Johan Larsson, 32, har förlängt sitt avtal med IF Elfsborg över 2024.
Ett beslut som lagkaptenen ser som självklart.
- Jag ser ingen annanstans där jag hellre vill vara, säger Larsson till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

Johan Larsson har, sedan han vände hem från Bröndby inför säsongen 2020, burit sitt IF Elfsborg till dubbla topplaceringar i allsvenskan. Sammanlagt har högerbacken stått för sex mål och 14 målgivande passningar på 62 allsvenska matcher sedan återkomsten. 

I fredags stod det klart att det blir fler säsonger i Elfsborgströjan för Larsson. 32-åringen har förlängt sitt utgående avtal och blir Boråsklubben trogen till och med 2024. 

- Det känns jättebra. Det har varit på gång ett tag, så det har varit väldigt smidigt. Bägge parter har varit väldigt välvilliga och det har väl egentligen inte varit tal om något annat heller. Men det är alltid skönt att få det på plats, säger Johan Larsson till Fotbollskanalen. 

ANNONS

Fanns det några andra alternativ på bordet?
- Nej, det fanns det egentligen inte. Jag har hela tiden känt att det var det här jag ville, så jag har stängt dörrarna för allt annat om det överhuvudtaget skulle ha varit något som blivit aktuellt. 

Har det funnits något anbud som du har tackat nej till?
- Nej, det har det inte gjort. 

Johan Larsson har hunnit med fem säsonger i danska Bröndby samt en kortare sejour i franska Guingamp. Trots att det inte var aktuellt den här gången, hymlar Larsson inte med att ett nytt utlandsäventyr kan bli aktuellt i framtiden.

- Jag har väl valt att inte stänga några dörrar och det är fortfarande inte stängt på det viset. Det är dumt att säga nej till allting eller att säga aldrig. Det kan gå fort i den här världen, men jag älskar att vara här, älskar att spela fotboll här och ta på mig tröjan varje match. Jag ser ingen annanstans där jag hellre vill vara.

ANNONS

I morgon väntar ny match när IF Elfsborg och IFK Göteborg drabbar samman i ett västkustderby på Borås arena. Larsson vet vad som krävs för att studsa tillbaka från 2-0-förlusten mot Sirius senast. 

- Att vi gör det på vårt sätt, det spelar ingen roll vilka vi möter. När vi frångår det som vi har bestämt på förhand, det som vi står för och det som vi är duktiga på, så blir det kniviga matcher för oss. Hittar vi tillbaka till det, så vet vi att vi har haft en stor framgång med det under tidigare matcher. Det handlar om att fokusera på det vi kan påverka. Göra det vi är bra på, med snabba omställningar och ett vasst försvarsspel, som accepterar att motståndarna har bollen, och använda det som en styrka för oss. 

- Vår säsongsinledning har varit halvknackig, inte så många poäng som man hade önskat. Men det får vi själva rätta till, så det är inte så mycket att orda om, säger Larsson. 

ANNONS

Har det varit rättvist eller tycker du att ni har förtjänat mer?
- Det vet jag inte, det är svårt att säga. Jag tycker väl att vi har skapat tillräckligt i alla de matcherna för att få med oss poäng eller till och med vinna. Men vi har inte varit skarpa nog och har varit slarviga bakåt, vilket har gjort att det har blivit underlägen att hämta i kapp. Då blir det tufft.

Vad i ert spel behöver ni förbättra?
- Radera ut enkla misstag och framför allt vara lite mer tålmodiga när vi inte har bollen. 

Efter åtta spelade omgångar ligger IF Elfsborg på en tiondeplats med elva inspelade poäng. Om IFK Göteborg, som ligger på placeringen under med lika många poäng, säger Larsson:

- Det är ett bra lag och en bra "fighting" i dem. Framför allt så har de ju "Mackan" (Marcus Berg), men också Oscars (Wendt) vänsterfot som gör att det kan bli många situationer i boxen. Det kan vi inte blunda för.

ANNONS

IF Elfsborg-IFK Göteborg har avspark klockan 15 i dag, söndag.

Publicerad 2022-05-22 kl 11:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto