Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Larsson tar Aubynn i försvar: "Måste ha blivit provocerad"

Jeffrey Aubynn visades ut efter ett slag i ansiktet på Ardian Gashi - sedan avgjorde Helsingborg. Ett snöpligt slut för MFF, men anfallsstjärnan Daniel Larsson försvarar Aubynn.

1-1 med knappa tio minuter kvar av supercupfinalen - då måttade MFF-mittfältaren Jeffrey Aubynn ett slag mot Helsingborgs Ardian Gashi. Ingen fullträff, men tillräckligt för en utvisning. En onödig sådan kan tyckas, särskilt som det kom från rutinerade Aubynn. Men Daniel Larsson tar lagkamraten i försvar.

- Jag vill inte kasta någon skugga över Jeffrey. Gashi måste ha provocerat honom på något sätt, annars skulle han aldrig ha gjort så, säger Daniel Larsson till FotbollDirekt.se.

- Gashi snackar mycket, men Jeffrey är ju å andra sidan bra på det också. Men jag vet faktiskt inte vad som sades, vi har inte snackat om det efter matchen. Jag tycker inte att det spelar någon roll. 

Supercupfinalen blev en jämn historia - Helsingborg chocköppnade och fick utdelning redan efter två minuter genom Marcus Nilsson. Malmö tog sig i kragen och Wilton Figureido kvitterade efter en kvart. Sedan växeldrog lagen i en match med överraskande högt tempo.

- Det gick väldigt fort där ute idag, ibland nästan för fort för att kunna kombinera. Men jag tycker vi kommer bra in i det efter deras ledningsmål, det känns som att vi äger matchen i långa stunder. Speciellt första tjugo minuterna i andra är vi riktigt bra.

Under den perioden var Larsson själv nära att avgöra matchen, men chippen förbi Pär Hansson i HIF-målet rensades undan på mållinjen.

- Det var sanden framför målet som stoppade upp den, med en sommarplan hade den gått in.

Helsingborg å sin sida oroade MFF med längre bollar på ständigt löpande anfallarna Alexander Gerndt och Erik Sundin. Och skillnaden i snabbhet på Gerndt/Sundin och MFF:s backlinje märktes.

- Men jag tycker ändå att vi gör det bra försvarsmässigt. Nånstans måste man lämna ytor. Och visst, de är ju snabbare, så våra backar får se till att styra ut dem i hörnen. Och det funkade bra, de får nästan inte till några rena chanser på sina djupledslöpningar.

Bägge lagen såg ut att krokna mer och mer i andra halvlek. Så kom Aubynns utvisning och med det förstås uppförsbacke för Malmö.

- Jag vet inte om just utvisningen var matchavgörande, det kändes som att Helsingborg var trötta också. Det är klart att det hade blivit svårt för oss att hålla uppe spelet i en förlängning med en man mindre, men det är svårt att spekulera i.

I slutminuterna kunde Erik Sundin sätta 2-1 - och årets första titel hamnade i Helsingborg. En missräkning för Malmö, men Larsson tycker inte att MFF:s fans ska behöva oroa sig inför fortsättningen.

- Vi har en del kvar att jobba med och det är fortfarande två veckor till premiär. Vi möter ett bra lag och det är ändå väldigt jämnt, små marginaler som avgör. 

 

Publicerad 2011-03-19 kl 20:21
Annons
Annons
Annons