Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Läs AIK-ordförandens avskedsbrev till fansen

Allsvenskan

Per Bystedt kommer inte att kandidera som ordförande igen i AIK. Här är det öppna brev han skrev till fansen:

Öppet brev från Per Bystedt:

Hej,
Som Jonas Benedictsson meddelade på informationsmötet i tisdags så kommer jag inte att kandidera till ordförandeposten vid nästa årsstämma. Det är ett helt odramatiskt beslut som togs redan i våras. Anledningen till att jag valt att informera om det redan nu är för att ge bästa möjliga förutsättningar för en bra nomineringsprocess till nästa årsstämma. Vet av erfarenhet att tidspress eller otydlighet i sådana här frågor aldrig är bra.

Jag har varit styrelseordförande i snart fem år. Det har varit och är väldigt roligt och givande, men också enormt tidskrävande – närmast ett heltidsjobb på ideell basis. Med bland annat fyra småbarn hemma är det här ett naturligt beslut. Jag fortsätter gärna att jobba mycket och hårt för AIK många år framöver, men då i en annan roll än just styrelseordförandes.

ANNONS

Jag har i samband med mitt besked även lämnat förslag till styrelsen i FF på hur vi kan tydliggöra och förbättra arbetet i bolagsstyrelsen ytterligare framöver. Bland annat föreslår jag att det blir tydligare fastlagt att FF som huvudägare utser ordförande i bolaget. Jag föreslår också att nomineringsrutinerna förtydligas och standardiseras. Transparens och förutsägbarhet i den här typen av frågor är en fördel för alla.

Vi jobbar långsiktigt och metodiskt i AIK Fotboll och jag tror väldigt mycket på det vi gör. Vi har en bra organisation och bra ledare. Vi försöker hela tiden lära oss och bli bättre på det vi gör. Vi reviderar och uppdaterar just nu våra planer och strategier och kommer att förankra dessa i en större AIK-krets under hösten. Vi har ett bra samarbete med FF och en sammanhållen sportslig idé och verksamhet från U- till A-lag. AIK har många framgångsrika år framför sig.

ANNONS

Det är en stor ära och glädje att få arbeta för Sveriges största och finaste klubb.

Vänliga hälsningar,
Per Bystedt

Källa: aikfotboll.se

Publicerad 2009-08-21 kl 13:38
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto