Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Läs chatten med Eddie Gustafsson

Fotbollskanalens läsare chattade med Eddie Gustafsson.

Samezzi: Vilket lag håller du på i El Clasico? :)
Eddie: Jag måste säga Real Madrid. Gjort sedan jag var fem-sex år. För mig gäller gamla Real Madrid, nu kanske det är lite mycket nyförvärv än det klassiska som jag är van vid.

Zijad: Hur trivs du i landslaget? Är det roligt med Hamrén?
Eddie: Första intrycket med Hamrén var riktigt bra. Samlingen kändes kul.

Anton: Skulle du kunna tänka dig att gå till IFK Göteborg om deras nuvarande målvakt Kim Christensen lämnar? :)
Eddie: Njae, det är svårt att säga. Det kan jag inte svara på. Jag har 1.5 år kvar på mitt kontrakt. Men jag känner ändå i hjärtat att jag vill till Stockholm eftersom jag är därifrån.

Anteon: Många svenskar går till Holland, hur tror du att den österrikiska ligan står sig i jämförlese med den holländska? Borde fler svenskar gå till Österrrke?
Eddie: Det kan jag inte svara på. Jag tror det är många som underskattar den österikiska ligan. Vi har ändå haft 4 lag som varit med i Europa Leauge.

Dixie Dean: Hur bra är Marc Janko - han gör ju enormt mycket mål i Österrike
Eddie: Som avslutare är han ruggig. Får han bollen i boxen så sitter den. Kan ju jämföra med Zlatan o Henke, men Janko är riktigt bra.

Robin: Tjenare Eddie! Hörde att du är Djurgårdare! Väldigt många Djurgårdare vill se dig i DIF. Dags att komma till Huvudstaden å DIF kanske?
Eddie: Jag har ju varit Djurgårdare, och är väl fortfarande det. Det är klart, varför inte i framtiden när man flyttar man. Har ju hjärta för Norrköping också såklart.

Ismail: Vilken spelare är den svåraste du har ställts emot enligt dig?
Eddie: Det måste nog vara. Obasi i Hoffenheim, spelade med honom i Lyn. Han är riktigt vass. Sedan måste jag ju säga Zlatan, ifrån landslagsträningarna. Rossi i Villareal är också vass som tusan

Nicholas: Vilken av alla spelare som du mött skjuter hårdast?
Eddie: Zlatan han skjuter helt skjut hårt. Jag vrickade handen när han sköt en gång.

john: vilken är den bästa ligan i världen enligt dig?
Eddie: Engelska ligan, sedan gillar spansk fotboll. Gillar den spansk bäst, mest tekniskt och det gillar jag. Men Premier League är snabbt och mycket fysiskt, sedan är publiken fantastiskt. Men helst vill jag spela i spanska ligan

Fille: Vad har du för några målvaktshandskar?
Eddie: Just nu spelar jag med Sels. Det är jättebra handskar.

Harre: Det ser ut att gå bra för dig i Salzburg. Ni har tagit maxpoäng i Europa League och du har bara släppt in ett mål. Hur långt tror du att Salzburg kan komma i Europa League?
Eddie: Jag hoppas att vi kan gå vidare ifrån gruppen. Vi har en svår grupp, möter ju Lazio på tisdag. Jag hoppas vi tar oss en bit.

Simon: Hej Eddie! Kul att det går bra för dig i Salzburg! Hur ser du på att Red Bull köpt upp klubben och bytt namn och färger i klubbmärket och på dräkterna (trots protester från Austria Salzburgs supportrar) så att de ser ut som vandrande reklampelare för företaget?
Eddie: Det är svårt att säga. Eftersom jag inte var här inne det hände. Det är väl som att ändra IFk Göteborg till gröna tröjor eller något. Men Red Bull de har gjort ngt bra. De har gjort en akademi för ungdomar. Men de vill inte bygga upp något storlag vad jag vet, utan mest sätta Red Bull och Österrike på kartan.

Jonas: Hej Eddie! Vad eller vem avgör vilken färg som ska användas på målvaktens kläder i en landskamp? Ibland är de grå, ibland gröna etc, varför olika färger? Hälsningar Jonas
Eddie: Det är för att man ska se skillnad mellan utespelarna och målvakten. Det är Umbro som väljer kollektionen och det är förbundet som bestämmer.

Salarinho: tycker du man borde stänga av Henry efter hans incident?
Eddie: Svår fråga. PÅ något sätt är det fult gjort, men det tillhör fotbollen på något sätt. Det har hänt värre saker med större konsekvenser osv. Och med dagens teknik ser det värre ut, har ju hänt liknanade grejer genom historien. Jag hade blivit galen om jag var Shay Given såklart. Henry tänkte inte att han skulle ta den med handen, utan det var en reflex. Han är ju en rätt ärlig spelare vad jag har förstått.

Edvin: Hur känns det att stå i österrike och vem är den bästa spelaren i Salzburg?
Eddie: Det känns jättebra. Jag trivs jättebra i klubben och österrike. en vacker stad och mycket att göra både för familjer och andra. Alexander Zickler för att nämna en, Ibrahim Secagya mittbacken, Frank Schimer bland annat. Vi har många bra.

Maic: Vem blir Sveriges näste landslagskeeper efter dig o Isak o Shaaban-generationen.
Eddie: Jag spelade med Johan Dahlin i Lyn. För mig har han allt. Fysiken tekniken, kraften, konditionen. Får han mer rutin kommer han att bli en stor målvakt.

austriaman: Vem e roligast i landslaget?
Eddie: Alla är roliga på sitt sätt. Olof Mellberg kan komma med fantastiska grejer ibland. Har nog ingen clown som ensam dansar i omklädningsrummet. Vi har roligt tillsammans.

Alvin: Har du någonsin gjort mål som målvakt?
Eddie: Nej. jag har varit nära i Norge. På en utspark studsade bollen på målgårdslinjen och gick över ribban samtidigt som målvakten var långt ute. Det var inte meningen direkt.

Jonatan: vilken är enligt dig den bästa filmen?
Eddie: Den bästa filmen är nog, De misstänkta. Kevin Spacey är skön.

målvakt: Tycker du att man kan bli proffsmålvakt om man är runt 1.80?
Eddie: Ja det tror jag nog. Får jobba på spänsten, men varför inte. Beror på hur gammal man är, man kan ju växa fortfarande. Men det är nog viktigt att man i så fall kompenserar med andra saker, reflexer spelförståelse och annat.

Sebastian: Vad tror du Zlatan kommer att välja? Att forsätta i landslaget eller sluta? Är Zlatan en viktig spelare för landslaget enligt dig?
Eddie: Jag tror att han kommer tillbaka. Han är en av världens bästa, klart att han är viktig.

Anton: Följer du Allsvenskan? Vem anser du är den bästa målvakten i Allsvenskan?
Eddie: Gjorde det mer i Norge. Inte fått igång parabolen än här i österrike. nu följer jag via nätet, tråkigt bara att det inte går att streama från utlandet. Lite svårt att veta vem som är bästa målvakten. Alvbåge har gjort det riktigt bra vad jag har hört.

Kristian: Vem tycker du är världensbästa fotbollsspelare just nu?
Eddie: Lionel Messi. Han har tekniken, farten blicken förspelet, avslutet. han är fantastisk

kalle: vad spelar du i för fotbollsskor??
Eddie: Har adidas, har ett par predator. De funkar riktigt bra.

Alvin: Vilken spelare i världen skulle du vela plocka hem till Salzburg?
Eddie: Messi såklart. Zlatan vore också trevligt, men Messi är ju bättre :)

Arre: Om du fick välja mellan att spela för Manchester United och Barcelona. Vilket lag skulle du välja?
Eddie: barca

:): tjena eddie hur länga till tror du att du spela i landslaget
Eddie: SVårt att säga, jag vill ju ta en plats. Men det är ju konkurrens, men jag krigar på

Dana G Romanist: Tja Eddie Vilket klubb i Italienska Serie A gillar du mest? Och vilka kommer med i topp 3? Tack för ditt svar!
Eddie: Håller på Inter. 1. Inter 2. Milan 3. Juventus tror jag kommer top 3

Krille: Vem tror du vinner Cl, även ifall det är långt kvar?
Eddie: Jag tror det blir barca igen. de försvarar titeln

IK Sleipner: Kommer du komma tillbaka till IFK Norrköping ?
Eddie: det beror på hur det ser ut. Jag vill ju vinna och vill ju vara i lag med chans till det såklart.

Alvin: Vilket nummer spelar du helst med förutom 1?
Eddie: Jag spelar gärna med nr 13. Det är mitt lyckonummer. Jag spelade med det när jag var yngre. Hade det som utespelare då.

R Doski: Tja Eddie hoppas du har det bra i RB-Salzburg :) Tänkte fråga jag själv har tränat med Rapid Wien,s U -19 i år och är 17 år gamal men hur bra är klubbar i österrike för att ta fram talanger ? Är det bättre än här i sverige ? Mvh R Doski
Eddie: Det är svårt att säga för mig. Sverige har ju varit bra på det på senaste tiden, kolla senast på U21. Här i Salzburg med att bygga en akademi, så de satsar hårt. Förhoppningsvis blir resultatet bra.

Publicerad 2009-11-27 kl 15:35
Annons
Annons
Annons