Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Läs chatten med Wastå: Hysén skönast i allsvenskan

Kalmar FF:s målvakt Petter Wastå svarade på frågor från fotollskanalen.ses läsare.

Eriksson: Vad tycker du om Bojans aggerande efter supercupen ?
Petter Wastå: Jag såg inte själva agerandet, men de som jag har pratat med tycker att det verkade lite överdrivet av Bojan.

Aimar: vem är din eller var din förebild som målvakt:)?
Petter Wastå: Peter Schmeichel

Bananen: Känner du flåset i ryggen nu när både Etrit och Zlatan har spelat bra under försäsongen medand du har spelat som skit? Hur många sit ups gör du/dag?
Petter Wastå: Etrit har varit väldigt duktig och är en mycket lovande målvakt. Han kan bli riktigt bra! När det gäller situpsen så tränar vi ycket olika magövningar och inte bara situps.

viktor: Vilken är den största fotbolls stjärnan du har mött ?
Petter Wastå: Det måste väl vara Zlatan, men på den tiden var det i superettan.

Eriksson: Hur tror du det kommer gå mot IFK på lördag ?
Petter Wastå: Det blir säkert enormt mcket kamp och målsnålt. Det blir nog inte många mål...

Klas: Tror du blir petad som förstamålvakt denna säsong?
Petter Wastå: Nej, det tror jag.

Eriksson: Vem tror du vinner skytteligan i år ? :)
Petter Wastå: Hysén.

Eriksson: Vilka tror du vinner Allsvenskan i år ? :)
Petter Wastå: Det står nog i första hand mellan Elfsborg och Blåvitt. Av dem tror jag att det är Elfsborgs tur.

Eriksson: Tja Petter, kan du tänka dig att lämna kalmar till någon annan klubb i Sverige eller i Europa ?
Petter Wastå: Jag är 34 år i år och jag är rädd för att det börjar bli lite för gammalt för att flytta på sig, men man ska aldrig säga aldrig...

Poon: Är du besviken över att aldrig ha fått chansen i landslaget?
Petter Wastå: Nej och jag tror inte jag har varit riktigt nära att få chansen heller.

Abdi: Vad är din favorit mat? OBS: Du är bäst! / Abdi
Petter Wastå: Grillat är godast!

SB: Hej Petter! Den rekord tidiga starten på Allsvenskan kombinerat med den extrema vintern vi haft, hur påverkar detta spelarna och spelet? Har jag rätt i att de dåliga planerna gynner de på pappret sämre lagen? Lycka till i år. Har 2000 sek på att ni vinner Allsvenskan till 10 ggr =)
Petter Wastå: Det blir sämre kvalitet på spelet och det ger bättre utdelning att vara det aggresivaste laget. Sen blir det såklart mer tillfälligheter, men i längden vinner alltid det lag som är bäst.

rallee: tjena :) hur reagerar du när flera supportrar förutom kalmars då, säger och sjunger tjockis till dig? lycka till
Petter Wastå: Man är rätt van och en del motståndarfans har faktiskt ganska fantasirika och roliga sånger. Ibland står man och lyssnar lite extra när man har lite att göra.

max: hei peter jag tycker du är en bra målvakt tror du ni vinner allsvenskan i år? och vem håller du på i england
Petter Wastå: Liverpool.

Dixie: Hur känns det att vara i topp i Europa vad gäller klubblojalitet?
Petter Wastå: Det är svårt att svara på. Jag kan väl säga att man har väldigt mycket mer rotade och genuina känslor för Kalmar FF, än vad man förmodligen hade haft om man bytt klubb flera gånger.

Tiffany: Vem är den bästa anfallaren du mött?
Petter Wastå: Ari, som spelade i KFF innan.

Bingo: Efterså ånga år - hur trött är du på Rydströms tjat?
Petter Wastå: Hur otroligt det än låter så är det inte så farligt, men jag har full förståelse för att motspelare och domare kan tröttna. Jag har en bra relation till Rydström och det kanske är han som är trött på mig ibland...?

Per: Vad hände egentligen 1996 (?) när du la av?
Petter Wastå: Vi åkte ur dåvarande söderettan och skulle spela i div 2, vilket jag tyckte var ointressant. Man skulle träna i princip lika mycket, men intresset för den nivån är oerhört mycket mindre. Samtidigt hade jag en intressant civil karriär som jag ville satsa på. Det höll dock bara i 4 månader...

Tore: Om du kunde få tillbaka en spelare til Kalmar som lämnat de senaste fem åren, vem hade du valt?
Petter Wastå: Ari eller Viktor Elm. Helst båda.

Magnus: Hej vem kom på" Kalmars målvakt ser ut som en banan "? :)
Petter Wastå: Hammarbyklacken. Om jag får välja tröja när vi möter dem så väljer jag därför alltid den gula.

Viktor: Tjena Petter! Hur tror du det går för Kalmar FF när spelare som du själv, Rydström, Carlsson och Lantz lägger av och Nanne försvinner? Blir det klubbens död eller tror du på ett liv även efter den här fantastiska tiden i klubbens historia?
Petter Wastå: Det är klart att jag tror på ett liv efter oss "gubbar". Vi har redan haft en liten generationsväxling och vi har en del unga killar på gång. Dessutom har vi lagt en bra grund in för framtiden i och med vår goda ekonomi.

Bananen: Vilken mittbacksuppsättning vill du helst se? Arajuuri och Tobbe eller Lindberg och Lantz? Motivera gärna.
Petter Wastå: Just nu verkar det stå mellan Lindberg, Arajuuri och Tobbe om vem som ska starta. Jag gillar alla tre på sitt sätt. Jag har dock spelat lite för lite ihop med finnen, men han är riktigt bra!

Viktor: Vilken spelare i Allsvenskan skulle vara en drömvärvning för Kalmar FF?
Petter Wastå: Anders Svensson.

Viktor: Har det funnits intresse från andra, större klubbar under din karriär? I så fall, vilka klubbar?
Petter Wastå: Det har funnits intresse, men mest i form muntliga förfrågningar och via agenter, men aldrig något skriftligt kontraktsförslag.

leo: vem tycker du är den bästa målvakten i allsvenskan? och vilka lag tror du åker ut iår?
Petter Wastå: Kim i Blåvitt är bra. Jag tror att nyförvärven får det svårt, men även GAIS får det nog kämpigt.

sedat: Vem är den bästa brassen i kalmar enligt dig ?
Petter Wastå: Av dem som är i truppen idag så säger jag Sobralense, men jag tror inte Jael har visat allt han kan än. Historiskt sett så säger jag Ari.

Carl: Vem i Kalmar kommer lyckas bäst i år? Vem kommer stå för målen? Själv tror jag det står mellan Dauda och Sobralense!?
Petter Wastå: Sobralense är ingen målskytt, men däremot en mycket bra framspelare. Han kommer att bli viktig i år. Dauda har en enorm potential och även Smylie har visat en bra utvecklingen under försäsongen. Sen hoppas vi givetvis på att Jael ska komma till också.

Carl: Det där Kim Christensen gjorde med att flytta stolparna har du någongång prövat nått liknande? funkar det? h
Petter Wastå: Det är klart att det funkar så länge stolparna står löst, men det är lätt att förhindra eftersom det ofta sitter en slags u-bygel över målramen som gör att det inte går att flytta på dem. Jag har aldrig använt mig av detta knep.

abbe: vem är bäst i allsvenskan?
Petter Wastå: Anders Svensson.

Viktor: Som Elfsborgssupporter har man väl börjat få lite större prestigekänslor i mötena mot er. Samtidigt känner jag att båda klubbarna kämpar lite på samma sätt, mot de större städerna - något som ju gått otroligt bra de senaste åren. Hur känner du kring Elfsborg? Ser du dem som "vilka som helst", som "värsta rivalen" eller som "en klubb som krigar på samma premisser"?
Petter Wastå: Vi krigar nog mer på samma premisser. Det brukar alltid bli rätt tjafsigt när vi möter dem. Jag gillar att möta Elfsborg!

viktor: vem tycker du är den bästa fotbollsspelaren i hela världen???
Petter Wastå: Messi.

Brasse: Tjena Wastå! Vem av bröderna Elm tycker du är bäst?
Petter Wastå: Den hösten när vi tog SM-guld var Viktor helt fantastisk, så därför säger jag han.

abbe: Jag provspelade för WBA i england vad tycker du jag ska göra?Har du något tips?Tycker du jag ska skriva på?
Petter Wastå: Om man inte har något socialt här i Sverige, så tycker jag definitivt att man ska ta chansen och sticka ut på ett äventyr.

Bananen: Vem i laget har imponerat på dig mest under försäsongen? För egen del är det Arajuuri, det känns som att han kan bli väldigt nyttig.
Petter Wastå: Jag håller med dig. Även Smylie har visat att han vill vara med.

Japp: Vart tror du Djurgården hamnar i år? Vad tycker du om Dembo Touray? Och vilka tycker du är allsvenskans 3 bästa målvakter?
Petter Wastå: Djurgården känns som "fågel eller fisk". Jag har ingen aning om deras förutsättningar. Det känns som att de kan åka ur eller vinna SM-guld. Pa Dembo är så fantastiskt stor, så när man står bredvid honom i spelargången så känner man sig som en liten förkrympt junior. De tre bästa är Kim, Johan Dahlin och John Alvbåge.

Johan: Har du någon gång känt att det är obehagligt att stå precis framför motståndarsupportrarna?
Petter Wastå: När man vänder sig mot klacken och möts av en fullständigt galen supporter, med ögon som kanske är sönderdrogade, och som skriker att han ska döda en, så känns det inte helt ok. Om det då samtidigt kastas in mynt och batterier så blir det inte bättre.

Daniel: Tjena Petter! Vad tycker du om Dimitar Berbatov i Manchester United? Själv så tycker jag att han är fotbollens gud eftersom hans fina touch spelförståelse är fantastiskt.
Petter Wastå: Jag har svårt att uttala mig om honom eftersom jag inte har sett han spela tillräckligt mycket. Dessutom är jag långt ifrån ett fan av United...

Axel singh: vad lyssnar du på för band/artist
Petter Wastå: Jag har väldigt blandad musiksmak och kan inte nämna något speciellt. Sist jag valde något på Spotify blev en samlingskiva med Roxette. Inte det allra modernaste, men bra...

Vad tycker du o: Djordric i AIK Görlitz i halmstad eller Flavio? :)
Petter Wastå: Görlitz.

Daniel: Vem är den jobbigaste spelaren att möta i allsvenskan?
Petter Wastå: James Keene. Han springer på allt och fullföljer in i alla lägen. Man får aldrig en lugn stund när han spelar. Han är väldigt nyttig för Elfsborg.

tobias: tror du att HIF kommer vara med och hota om det allsvenska ligaguldet? (var ärlig)
Petter Wastå: Jag är alltid ärlig! Jag tror att det blir svårt för dem. Jag tror Blåvitt och Elfsborg är klars favoriter. Sen kommer väl AIK och Malmö, men sen kan det nog vara vi själva och HIF som slåss, men jag hoppas att det blir annorlunda...

oskar: vem vinner skytteligan och vems skott fruktar du mest i allsvenskan?
Petter Wastå: Skytteligan vinner Hysén och det bästa skottet har Anders Svensson.

Conny: På vilken plats tippar du att ni hamnar denna säsongen i allsvenskan?
Petter Wastå: 3.

rasmus: Vad händer efter fotbollen?
Petter Wastå: Jag har redan idag ett jobb vid sidan av fotbollen så just nu ser min framtid ganska välplanerad ut, såvida att jag kommer att stanna i det här företaget.

Poncho: Vilken är den roligaste matchen att spela i Allsvenskan? (Bortsett från premiären)
Petter Wastå: Där det är mycket publik som på Råsunda. Söderstadion var också alltid roligt, med tanke på publiken och att vi nästan alltid vann.

Daniel: Vilka chanser tycker du mff har i allsvenskan?
Petter Wastå: MFF har de senaste åren haft de bästa ekonomiska förutsättningarna, men inte lyckats få ut det i fotbollsmässiga resultat. Snart borde de nog lyckas med det och med den nya arenan så blir de farliga framöver.

rasmus: vilken arena är roligast att spela på förutom din egna då ?
Petter Wastå: Jag nämnde Råsunda och Söderstadion innan. Det är lite skillnad att stå nedanför Black Army och höra de vråla på en när man ska slå en inspark, så att en kraftig alkoholdimma drar in i straffområdet (med de alkoholskatterna vi har så borde man nästan bli förmånsbeskattad för att få uppleva det...) än att stå nere i Trelleborg och höra någon skrika något till en som bara de som bor söder om Lund kan förstå.

Daniel: Vilken anfallare fruktar du mest att möta?
Petter Wastå: Hysén. Han är både snabb och målfarlig.

johan: Hur känns det att komma til stockholm stadio och få höra EN JÄVLA MASSA BÖNDER!!?
Petter Wastå: Djurgårdens fans har många bra sånger som ibland kan vara riktigt roliga!

Johanna: Hej Petter! Vem tycker du är världens bästa fotbollsspelare respektive målvakt? :) Ha en bra dag hälsningar Johan
Petter Wastå: Messi respektive Peter Cech.

Bengt B: Hur är det att ha Henrik R som kapten?
Petter Wastå: Han är ett riktigt energiknippe, som visar med sitt kroppsspråk att han inte viker ner sig. Vad han gör med sitt verbala språk är väl redan känt och det är väl bl.a. det som gör att man vill ha en sån spelare i sitt eget lag.

Nilsson: Varför tror du att det gått så dåligt för MFF senaste åren? Vad skulle du ändra på om du var MFF-tränare?
Petter Wastå: Ärligt talat har jag inte en aning!

Daniel: Vem är allsvenskans jobbigaste spelare??
Petter Wastå: James Keene, som med sin enerig kan sysselsätta en hel backlinje.

Buhlin: Vem i "presspacket" är enligt din utsago svårast att ha att göra med?
Petter Wastå: Jag har aldrig haft några problem med pressen och vi i Kalmar har en väldigt öppen relation med media, som säkert underlättar vår relation.

Daniel: Vad tycker du om Johan Dahlin i mff?
Petter Wastå: Av det som jag har sett så är han redan bra, men han kan säkert bli ännu bättre.

Jens: Tjena Wastå! Om du fick säga dina egna styrkor vilka skulle det vara? Jag skulle gissa på kommunikationen och utrusningar och reflexer, eller ? :)
Petter Wastå: Jag tycker att du gör en bra gissning, där jag antar utrusningar är detsamma som frilägen.

Pierre: Vilket lag o spelare är jobbigast vid hörnor. Halmstad, kanske med Zvirgdzuskas o co?
Petter Wastå: Djurgården brukar ställa upp med mycket folk inne vid målvakt och inte alltid använda sig av regelrätta metoder. Har man då en domare som inte uppmärksammar detta så blir det svårt som målvakt.

Bananen: Sen Fabio lämnade så har Kalmar saknat en elak jävel på planen, tror du att Smylie skulle kunna ta över det "ansvaret"?
Petter Wastå: Fabio var mer elak med sin utstrålning och tufft, men regelrätt, spel. Smylie har lättare för att tappa fattningen och övergå till brutalt spel och sånt hör inte hemma på fotbollsplanen. Vår nye finske mittback och Tobbe Carlsson är däremot två spelare som är väldigt fysiska och det kan nog göra ont att möta dem ibland.

Nizze: Tjena Petter! Som Bajensupporter så undrar jag vad dina tankar kring bajens nedflyttning har för inflytande på allsvenskan?
Petter Wastå: Det var mycket skit runt Bajen förra året som inte har med fotboll att göra, vilket självklart är tråkigt, men samtidigt ska Bajen vara i Allsvenskan. Det är alltid mycket publik och intresse och sen var de en bra källa till poäng för oss...

Jens: Vilken är den bästa tränaren du har haft?
Petter Wastå: Jag har haft Nanne i väldigt många år och han har unika fotbollskunskaper. Han är en fantastisk taktiker.

Adam: Vilken bortamatch ser du mest fram emot i år?
Petter Wastå: AIK.

Jens: Tror du att Jael kan lyckas lika bra som tex Ari Dedé eller Cesar , eller vilken nivå ligger han på? Ricardo Santos nivå ?
Petter Wastå: När Ari kom till oss för några år sedan så undrade man vad det var för ett skämt som dök upp, men sen vann han skytteligan samma år. Jael har varit här alldeles för kort tid för att göra någon betygsättning. Man ska tänka på att han bara har varit i Sverige när det är snö och minusgrader dessutom. Jag vet inte ens om han har upplevt snö tidigare...

Pablo: nu när vm börjar närma sig vem tror du vinner?
Petter Wastå: Italien.

Jens: Vilken är den kyligaste avslutaren du har mött? Nån spelare som gjort hattrick på dig?
Petter Wastå: Jonas Wallerstedt är nog den spelare som har gjort flest mål på mig och de flesta av dem har nog skett med huvudet. Afonso Alves hade ett mycket lurigt tillslag. Han var svårläst.

Johan: Vad tycker du om BP's krav på endast svenskt tal av spelarna?
Petter Wastå: Jag vet inte vad jag ska tycka. I Kalmar har vi en tolk som hjälper alla brassarna och det fungerar oftast bra.

johan: vem är den skönaste spelaren i allsvenskan?
Petter Wastå: Jag gillar Hysén! Han är alltid trevlig, glad och positiv

Publicerad 2010-03-11 kl 16:32
Annons
Annons
Annons