Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Lasse Nilsson efter förlusten: "Spelar ingen roll om man gör en fantastisk match"

Dålig premiär och tre poäng.
Bra match mot Helsingborg och noll.
Utdelningen i allsvenskan har hittills varit ologisk för Elfsborg.

– Det spelar ingen roll om man gör en fantastisk match, säger sanfallaren Lasse Nilsson.

Elfsborg förlorade under söndagskvällen mötte Helsingborg inför drygt 13. 000 åskådare på Olympia. Trots bra spel och flera målchanser för boråsarna – Helsingborgs landslagsmålvakt Pär Hansson agerade vägg flera gånger om och istället var det hemmalaget som satte avgörandet sent i andra halvlek.

– Jag tycker vi åker ner och gör precis det vi pratat om och får Helsingborg i gungning. Det är väl så med fotbollen, när man minst anar det så gör de 2-1. Det känns som att vi har full koll och har dem precis där vi vill ha dem. Men sen får vi en hörna emot oss och helt plötsligt står det 2-1, förklarar en nedstämd Lasse Nilsson.

I den förra omgången klarade Elfsborg turligt 2-1 mot Djurgården på hemmaplan. Den norske målvakten Kenneth Höies storspel och Anders Svensson två mål räckte till tre poäng i den matchen. Men idag blev det noll poäng – trots mycket bra spel.

– Vi kände att vi hade gjort en dålig premiär och ska vara glada att vi kom därifrån med tre poäng. Idag gör vi en bra match, men åker ifrån Olympia med noll poäng. Allting kan hända, det spelar inte så stor roll om man gör en fantastisk match.

Elfsborg har en oerhört dyster statistik borta mot HIF. Sedan comebacken i allsvenskan för femton år sedan har man bara vunnit en gång på Olympia.

– Jag tycker inte vi har svårt mot dem idag, men de är vassa och fenomenalt bra på att utnyttja de få chanser de skapar. Det var samma sak förra året, de är enormt effektiva, säger Nilsson.

Publicerad 2012-04-08 kl 21:47
Annons
Annons
Annons