POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Lättad AIK-bas: ”Glad för vår och Djurgårdens skull”

Tunga kostnader för polisinsatser sätter press på AIK, Djurgården och Bajen. Men i dag ett besked som lättar på trycket; AIK:s vd är tacksam - även å Djurgårdens vägnar inför söndagens superderby på Råsunda.
- Ja, jag är ju lika glad för Djurgårdens skull som står som värd för det här derbyt, det hade ju lika gärna kunnat vara vi.

AIK, Djurgården och Hammarby får för resten av säsongen behålla sin storrabatt för polisinsatser.
Det står klart i dag efter ett besked från Polisstyrelsen som i samråd med Stockholmspolisen bestämt sig för att inte chockhöja kostnaderna för Stockholmsklubbarna i samband med riskmatcher.

“Det är rimligt att rabatten kvarstår tillsvidare. Många klubbar påverkas av det här beslutet, vi vill att de ska ha arbetsro i väntan på utredaren Björn Erikssons slutbetänkande presenteras”, säger Polisstyrelsens ordförande Anna König Jerlmyr (M) i ett pressmeddelande.

Detta rapporterar i dag TT.

AIK:s vd Thomas Edselius tar med lättnad emot beskedet, dock den här gången lika mycket för Djurgårdens skull med tanke på söndagens snart utsålda storderby på Råsunda.
- Ja, jag är ju lika glad för Djurgårdens skull som står som värd för det här derbyt, det hade ju lika gärna kunnat vara vi. Det här är ju ett gemensamt problem vi var och en för sig jobbar med, säger Edselius till FotbollDirekt.se.

Kostnaden för en högriskmatch kan sluta med räkningar i miljonklassen, nu reduceras sådana notor till i storleksordningen 250 000 kronor.

- Det är ett bra besked. Nu är det fortfarande stora pengar men jag blir hoppfull när jag hör om dagens besked från Polisstyrelsen, fortsätter AIK-basen.

Men stresssituationen kvarstår för Stockholmsklubbarna. Hotet om svindyra poliskostnader är inte undanröjda och AIK:s vd beskriver vilken snurr polisens nya hållning inledningsvis skapade – innan rabatten kom in i bilden.

- Ja, när vi från den 1 juli fick full debitering så hade vi interna diskussioner om hur vi skulle klara av det här, höjda biljettpriser och så vidare. Det hade slagit hårt om vi inte hade fått rabatten vi nu får.

Och nu tror du att samordrnare Björn Eriksson till sist kommer att komma fram till ett beslut som gör så att ni slipper tyngre poliskostnader i framtiden?

- Vi har stora förhoppningar. Det Björn har lagt fram delar vi till stora delar. Det är en bra utredning och visar att han har en känsla för fotbollen och supportersproblematiken, säger Thomas Edselius och betonar:

- Björn vill ge oss klubbar möjligheten att inifrån våra egna organisationer bemöta och jobba med problemet. Och det är så vi känner också. Ge oss resurser att jobba med problemen som finns; i ännu större utsträckning än i dag.

MFF valde konfrontation med sina supportrar i det uppmärksammade bussbråket – ni tror inte på samma metoder?

- Nej, vi tror stenhårt på dialog. Konfrontationspolicy tror jag inte att man kommer någon vart med, säger Edselius och tillägger: Jag vill tro att vi är på rätt väg med våra fans, bortsett från Polen-matchen så ser det lovande ut och så hoppas jag också det fortsätter.

Publicerad 2012-09-11 kl 11:18
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå