Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
49v

Lawan om Dalkurds flytt: "Vi vill ha en chans att uppfylla våra drömmar och mål"

Foto: Bildbyrån

Dalkurd flyttar verksamheten till Uppsala i januari.
Mittfältsstjärnan Rawez Lawan stöttar sin klubb.
- Om detta nu var det rätta beslutet och det går hand i hand med våra drömmar och ambitioner så tror jag faktiskt stenhårt på det, säger Lawan till Fotbollskanalen.

Efter en lång tid i ovisshet och med många turer fram och tillbaka så meddelade Dalkurd under tisdagen att man flyttar sin verksamhet till Uppsala från januari 2018.

- Vi fick beskedet i går innan träningen hur det skulle bli och allt praktiskt. Ganska bra informationsmöte faktiskt, säger mittfältaren Rawez Lawan till Fotbollskanalen.

Hur reagerade spelarna när beskedet kom?
- Jättebra, faktiskt. Om jag ska vara helt ärlig. Jag är otroligt stolt över hur de har agerat hela året med denna frågan. Det har varit mycket frågor och mycket funderingar men de ställde sina frågor som var väldigt bra om det praktiska. Sedan var det det. Många ser fram emot det, många är från Stockholm och runtom de trakterna så faktiskt väldigt positiva känslor från truppen.

Men trots Dalkurds besked finns det en hel del som fortsatt är ovisst. Det är ännu inte klart var laget kommer att spela sina matcher nästa säsong. Nya Studenternas i Uppsala står inte helt klar förrän 2020. Nu står det mellan Västerås och Gävle till kommande säsong.

- Vad vi vet är att förmodligen så blir det inte Uppsala första året, i och med att de håller på och bygger. Och mer än så vet jag inte exakt vad det blir, om det blir Västerås eller Gävle. Samtidigt så är det inte på mitt skrivbord egentligen, säger Rawez Lawan.

Hur ser du på den osäkerheten kring de närmsta säsongerna?
- Det viktigaste är egentligen att vi har fått information om var vi ska hålla hus och var vi ska träna och hur boendefrågan kommer att lösas och så där. Och de frågorna har vi fått svar på, och det var de mest prioriterade frågorna i går när vi fick reda på det. Och vi fick jäkligt bra svar och egentligen all information vi behövde. Så den tryggheten har vi, var vi ska träna och var vi ska bo i början. Sedan tror jag att den frågan kommer att växa fram under försäsongen var vi ska lira.

Lawan vet inte om supportrarna kommer att kunna följa med Dalkurd i flytten, men stöttar ändå klubben i beslutet och frustrationen gentemot Borlänge kommun.

- Det är väldigt svårt för mig att uttala mig om det om jag ska vara ärlig, jag är inte så jätteinvesterad i det som vissa andra i klubben. Men jag känner att tycker klubben att det är det bästa så är jag den första som ställer mig bakom det, faktiskt. Utifrån mina egna känslor och det jag har hört så är det en relation mellan två parter där den ena försöker hålla tillbaka den andra. Lite som ett barn till en förälder som säger; var inte nyfiken på världen, gå inte ut och dröm stort för det kan bara skapa förändringar och det blir lite motgångar och så här. Medan barnen är bara nyfikna och vill bara utvecklas. Så håller de igen lite, lite den känslan har jag faktiskt. Så om detta nu var det rätta beslutet och det går hand i hand med våra drömmar och ambitioner så tror jag faktiskt stenhårt på det, säger Lawan.

Är det skönt att till slut veta var ni ska hålla till?
- Aa, det är det. Som sagt, jag är jättestolt över mina lagkamrater som har lagt detta åt sidan och bara fokuserat på att vi ska upp i allsvenskan och det gjorde vi. Och nu fick vi svar på denna frågan ganska snabbt så man kan planera och allt det här under vintern innan allsvenskan kör igång.

AFC bytte inför den gångna allsvenska säsongen Solna mot Eskilstuna. Under året har laget mötts av såväl kritik som hat. Rawez Lawan är inte orolig att Dalkurd kan mötas av liknande reaktioner.

- Nej, inte alls om jag ska vara ärlig. Vi kurder går igenom exakt samma situation i vårt hemland, där vi inte blir erkända. Där vi har vårt språk, vi har våra traditioner, vi har allting men vi blir inte erkända på det sättet vi vill, vi får inte den rättvisan vi bara är ute efter. Och det är exakt samma känsla här. Nu har vi privilegiet att sprida den här glädjen och fotbollen till det kurdiska folket, och vi får inte de förutsättningar vi vill ha. Egentligen för att de kan vara rädda för förändring eller vad det kan vara. Men detta handlar bara om att vi vill ha en rättvis möjlighet och chans att uppfylla våra drömmar som klubb. Så det är inte ens i närheten av samma situation.

Publicerad 2017-11-14 kl 14:15
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons