Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Lazios sportchef: ”Cabrera var maffia”

När Rasmus Bengtsson lämnade Trelleborg för Hertha Berlin menade Lazio att även de hade ett färdigt kontrakt med Bengtsson, som då företräddes av Oliver Cabrera.
– Cabrera var maffia, säger Lazios sportchef Igli Tare till fotbollskanalen.

Det var igår som TV4-Sporten och fotbollskanalen avslöjade att agenten Oliver Cabrera har suttit på dubbla stolar i affären kring Wanderson, och varit inblandad när Westhill Group erbjöd Wanderson ett slavkontrakt.

Det här är inte första gången Cabrera hamnar i blåsväder. Förra året sålde Trelleborg Rasmus Bengtsson till Hertha Berlin, men spelaren ska också ha skrivit kontrakt med Lazio.

– Vi gjorde allt korrekt. Vi kontaktade klubben och under den tiden hade han tillåtelse att skriva på för andra klubbar. Han skrev på ett kontrakt med oss för fem säsonger – men han skrev också på ett kontrakt med Hertha Berlin, säger Igli Tare.

Bengtsson hamnade i Berlin på free transfer, och Lazio anmälde sedan Oliver Cabrera och Rasmus Bengtsson till Fifa, men något beslut har fortfarande inte tagits. Igli Tare säger att han har lagt hela den här affären bakom sig, men på frågan om hur Cabrera agerade ryter han ändå till.

– Det var inget missförstånd – han var maffia. Det var maffiafasoner, och han och spelaren gjorde så för att kunna tjäna mer pengar.

Har du varit med om något liknande tidigare?
– Aldrig. Under hela min tid som jag har jobbat med det här – aldrig.

Och du är säker på att det hade med pengar att göra?
– Självklart, vad skulle det annars ha varit?

Fotbollskanalen har sökt Cabrera för kommentar utan resultat. Så här har Cabrera kommenterat affären tidigare.

– Lazio erbjöd ett kontrakt som vi godkände under förutsättning att Rasmus fick betänketid och att Trelleborg kom överens med Lazio. Men de kom inte överens och då sade Rasmus att han hellre ville spela med Berlin, sa han då till TT.

Publicerad 2010-04-26 kl 18:56
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons