Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Ledarstilen fällde Miller: "Var kanske inget plustecken"

Alex Millers hårda ledarstil kan ha blivit hans fall i AIK.
- Den var kanske inget plustecken, säger ordföranden Mats Gustavsson till fotbollskanalen.se.

På måndagen träffades AIK och den skotske tränaren för att analysera säsongen som varit – och dra upp riktlinjer inför nästa upplaga av allsvenskan. På tapeten fanns frågan om Millers egen roll. Och efter indikationer från ledningen om eventuella organisationsförändringar bad 62-åringen om betänketid innan han gick med på att fortsätta hela sin kontraktstid, över 2011.

- Sedan hade vi ett nytt möte i går kväll och då sade han upp sig. Det var väl en helhetsbild som låg bakom, säger Mats Gustavsson till fotbollskanalen.se.

Miller slutade på egen hand, han fick inte sparken?
- Precis.

Mats Gustavsson berättar också att flera faktorer gjort att AIK öppnat för en omstrukturering av Millers mandat och vilken väg föreningen ska ta in i framtiden. Det fanns tveksamheter inte minst kring skottens ledarstil.

- Ja, vi har väl upptäckt att det skiljer sig en hel del på hur man arbetar i Sverige och Skottland. När Alex Miller kom hit behövde vi någon som kunde stå upp mot de stormar som blåser kring AIK. Och det klarade han. Han ska ha en eloge för att han klarade det allsvenska kontraktet. Men därmed inte sagt att man är bäst för AIK ”for ever”, säger Gustavsson.
- Det andra målet var ju att ta oss till Europa, och även där var han nära. Men tråkigt nog "hackade" det lite mot Levski Sofia i kvalet.

Utifrån sett får man intrycket av att Miller varit ganska bestämd och tuff som tränare?
- Ja, och det är väl kanske inte enbart ett plustecken. Det var en av sakerna vi diskuterade. Vi hade vissa synpunkter på hans arbetssätt.

Du säger att ni funderar på att ändra den sportsliga organisationen – vad hade det inneburit för Miller?
- Det kan jag inte gå in på i detalj. Men han hade fortsatt som tränare. Om inte han valt att lämna hade vi inte fattat det här beslutet.

Hur arbetar ni med att hitta en ersättare för Miller?
- Det jobbet börjar nu. Men vi har inte kontaktat någon person ännu. Det här är så färskt och vi fick som sagt beskedet sent på måndagen.

Många fans hoppas säkert på Mikael Stahre eller Stuart Baxter, som båda finns tillgängliga?
- Ja, det kan jag förstå. Men så långt har vi inte kommit i den här processen att vi kan prata om enskilda personer, säger Gustavsson.

Publicerad 2010-11-10 kl 12:07
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons