Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Lee Baxter på bänken i supercupfinalen: Vore inte rättvist att slänga in en 17-åring

I supercupfinalen sitt AIK:s målvaktstränare Lee Baxter på bänken, men han tror inte på comeback på längre sikt.
- Jag är ändå i klubben som målvaktstränare, säger han till fotbollskanalen.se.

Tomi Maanoja vaktar AIK:s mål i supercupfinalen mot IFK Göteborg på Råsunda i dag. Men skulle han av någon anledning missa matchen eller tvingas byta faller ansvaret på Lee Baxter.
Målvaktstränaren är, precis som i ett antal matcher ifjol, avbytare på målvaktssidan.
- Det vore fullt möjligt att sätta in en av våra yngre målvakter, men med tanke på hur planen ser ut, vilka vi möter och själva karaktären på matchen – det är ändå en supercupfinal mot Göteborg – så vore det inte rättvist att slänga in en 17-åring, säger han.

- Det skulle vara jättebra om det fungerade men det skulle också kunna vara helt knäckande för en ung målvakt. Då är det bättre om det är jag som står där.

Baxter har varit registrerad som spelare hela tiden för att kunna bistå vid just sådana här nödsituationer. I och med att andremålvakten Nicklas Bergh nu är långtidsskadad kommer Baxter att vara tvåa när allsvenskan drar igång – om klubben inte hinner göra klart med ett nytt namn.
- Det bästa vore ju om vi hittade någon så att jag kan fokusera på att vara tränare och se till att vi har två bra målvakter i tuppen, säger Baxter och förklarar att han inte är ett bra namn på lång sikt eftersom han inte tränar på heltid

- När säsongen startar kommer jag att vara registrerad som spelare men jag kan ju inte träna hela tiden. Om jag tränar för fullt så går det ut över de aktiva målvakternas träning och då känner jag att det bästa är att jag fokuserar på dem.

Matchen spelas 16.00 på lördagen och sänds i TV4.

Publicerad 2010-03-06 kl 11:21
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons