Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Leeds betalar 15 miljoner för Kalmar FF:s skyttekung

Foto: SCANPIX

Nästa

Avbryt
Försök igen

Marcus Antonsson, 25, lämnar Kalmar FF. Enligt uppgifter är klubben överens med engelska Leeds om en övergång - värd 15 miljoner.
- Det har varit mycket olika intressenter, men inget är 100 procent klart, säger KFF:s sportchef Thomas Andersson Borstam.

Marcus Antonssons vara eller icke vara i Kalmar FF har varit en lång följetång. Nu ser den dock ut att ha nått sitt slut.

- Vi är överens med en klubb. Han ska genomgå en läkarundersökning på måndag för att kolla så inte något stör processen. Det är det vi väntar på i nuläget, säger Mattias Rosenlund, ordförande i Kalmar FF till Barometern.

Enligt uppgifter till Fotbolldirekt är klubben i fråga Leeds från engelska The Championship. Något som också Fotbollskanalen erfar. Övergångssumman ska ligga på 15 miljoner kronor. Måndagens läkarundersökning är det enda som återstår innan flytten fullbordas.

- Jag kan inte uttala mig om några klubbar eller summor, säger klubbens sportchef Thomas Andersson Borstam till Fotbollskanalen.

25-årige Antonsson, som har gjort tio mål för Kalmar FF den här säsongen och toppar skytteligan, har haft flera stora klubbar efter sig. Förutom Leeds har det pratats om engelska Cardiff och Aston Villa samt franska Toulouse.

- Det är klart att hans prestationer inte har gått obemärkt förbi. Han toppar ju skytteligan och är allsvenskan kanske bästa spelare just nu. Om vi ska göra en affär ska ekonomin vara efter det, säger Thomas Andersson Borstam.

Hur skulle du känna om Antonsson lämnar?

- Vi är jätteglada om en spelare presterar så bra att han kan gå vidare till större klubbar. Men det måste stämma ur alla perspektiv. Det måste vara rätt för både Antonsson och Kalmar FF.

Kommer ni värva en ersättare om Antonsson säljs?

- Det är klart att vi har en plan B om han skulle försvinna. Vi kommer säkert titta efter något ytterligare offensivt.

Se Antonssons alla mål under vårsäsongen i spelaren ovan.

Publicerad 2016-06-18 kl 17:50
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons