POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
32v

Lekström blev utsatt för "vuxenmobbning" i Sirius: "Ligger mycket sanning i det"

Foto: Bildbyrån.

Flera källor har berättat för Fotbollskanalen att Benny Lekström blev utfryst under sin tid i Sirius.
Lekström har inte velat på detaljer gällande vuxenmobbningen, men nu berättar han i podcasten "Bergman 90 minuter" att mycket av det som skrevs stämde.
- Man måste förstå att det ligger mycket sanning i det, säger han i podcatsen.

2015 värvades Benny Lekström av Sirius från Tromsö. Under sitt första år i klubben gjorde han elva matcher, men redan våren därpå lämnade målvakten, trots att han hade kontrakt över 2017.

Enligt källor till Fotbollskanalen blev han utfryst av ledarstaben och framför allt av tränaren Kim Bergstrand. Uppgiftslämnare berättar att målvakten blev utsatt för ”vuxenmobbning” och bland annat fick inte målvakten resa med laget på ett träningsläger och när laget spelade match på träningarna fick inte Lekström var med.

- Ofta så snackades det skit öppet på plan om honom. Om han släppte in något enkelt mål eller något sånt – då hånades det (av Bergstrand och Thomas Lagerlöf), sa en källa till Fotbollskanalen.

När Fotbollskanalen var i kontakt med Lekström angående uppgifterna kunde han inte gå in på detaljer på grund tystnadsplikt. Dock berättade målvakten att han vid tillfället mådde väldigt dåligt.

Tränaren Kim Bergstrand menade att relationen mellan honom och Lekström inte var ultimat, men Bergstrand tyckte att det inte var tal om vuxenmobbning.

- Jag kommer inte att gå i polemik men att vi skulle ägna åt oss vuxenmobbning är definitivt väldigt, väldigt fel. Vi var inte eniga om vissa saker och ting, men därifrån till mobbning är det väldigt, väldigt långt och det finns alltid två sidor av ett mynt. Det var ingen bra situation, definitivt inte, sa Bergstrand.

Nu berättar Lekström för podcasten ”Bergman 90 minuter” att det ligger mycket sanningen i det som skrevs.

- Jag tycker det är ganska enkelt när man läser artikeln hur det ligger till. Det är många som pratat om hur jag blev behandlad och att jag mådde väldigt dåligt, det är ingenting jag ljuger om. När det ändå är så många som går ut och säger det att det är så måste man förstå att det ligger mycket sanning i det, säger han till podcasten.

Han berättar också om att han inte öppnade upp sig för sina lagkamrater, även om han mådde dåligt.

- Där försiggår på andra arbetsplatser också. Det är ingen som mår bra i ett sådana här förhållanden. När jag nu ser tillbaka på det så var inte en bra period. Jag såg en bild på mig själv när jag var helt blek och hade gått ned ganska mycket i vikt. Det var en dålig period för mig. Även fastän man är mitt i det så försöker man att vara där man alltid är. Om någon frågar ”hur mår du?” så säger man ”jo, det är bra”. Man vågar inte prata om det eller så orkar man inte. Just i en prestationsmiljö som fotbollen är där man måste vara på topp så är det kanske inte jättebra att bli ovän med någon när de är de som bestämmer om ska prestera, det vill säga spela. Jag tror man bara kör på och hoppas att det löser sig ändå.

Publicerad 2018-11-03 kl 12:02
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå