Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN
48v

Lennartsson avstängd mot AIK - kan få ytterligare straff

Foto: SCANPIX

Försök igen

IFK Göteborgs tränare Jörgen Lennartsson fick ett raseriutbrott efter Gefles sena kvittering på Gamla Ullevi. Nu stängs Lennartsson av i mötet med AIK. Dessutom kan ytterligare straff vänta.
- Jag kan bara ta mitt straff och gå vidare, säger Lennartsson till Blåvitts hemsida.

IFK Göteborg såg, trots tio man, ut att gå mot seger i måndagens möte med Gefle på Gamla Ullevi. Men i slutsekunderna satte backen Joshua Nadeau dit 3-3 och Blåvitt tappade poäng. Det fick Göteborgs tränare Jörgen Lennartsson att gå i taket, och i raseri sparkade han sönder några ställ med vattenflaskor. Tränaren avvisades av domaren Johan Krantz.

- Det var uteslutande riktat mot oss själva och vår egen prestation och hade inte på något vis med domarteamets insats att göra, vilket fjärdedomaren också var tydlig med i sin rapport. Jag hade överhuvudtaget ingen kommunikation med domarna under matchen och inte heller några synpunkter på deras insats, säger Jörgen Lennartsson till IFK Göteborgs hemsida.

Nu står det klart att hans raseriutbrott får konsekvenser. Tränaren stängs först och främst av i IFK Göteborgs möte med AIK, vilket följer per automatik efter en avvisning från domaren. Därefter riskerar han ytterligare påföljd.

- För en ledare som blir grovt avvisad är det normalt sett frågan om böter förutom den här automatiska matchen som faller ut genom domarens beslut. Ibland händer det också att vi tycker det är nog med bara avstängningen. Hur det blir i det här fallet har jag ingen aning om, säger Disciplinnämndens ordförande Kerstin Elserth till Fotbollskanalen.

När kan ni fatta ett beslut?
- Nästa möte är inbokat om 14 dagar från tisdag räknat. Men ibland tar vi sådana har saker på mail. Allra först ska Lennartsson själv få yttra sig.

Ärendet har lämnats till IFK Göteborg för yttrande. Ordföranden Frank Andersson vet dock inte hur de kommer hantera avstängningen eller de påföljder som riskerar att följa.

- Jag får sätta mig in i det först. Läsa vad de har skrivit, säger han.

Jörgen Lennartsson ber om ursäkt för agerandet efter Gefles kvittering.

- Om något tagit illa vid sig av händelsen så beklagar jag det. Det handlade enbart om en stor besvikelse över att vi inte vann matchen. Jag kan bara ta mitt straff och gå vidare.

Fotbollskanalen har sökt Jörgen Lennartsson utan resultat.

Jörgen Lennartsson var mycket besviken efter de tappade poängen mot Gefle, se intervjun med C More efter matchen i spelaren ovan.

Publicerad 2016-10-20 kl 14:05
ALLSVENSKAN

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER