Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Lennartsson efter segern: "Vi visar moral"

Nästa

Avbryt
Försök igen

Jörgen Lennartsson var besviken på sitt IFK Göteborg för delar av den första halvleken, men sen hämtade laget upp 0-2 till 2-2 och seger efter straffar.
- Det är lätt att det rinner iväg i en sådan här match när man ligger under med två mål. Där visar vi ändå moral som hämtar upp och vinner på straffar, säger han till Fotbollskanalen.

IFK Göteborg tappade spelet totalt en bit in i den första halvleken mot Midtjylland och fram tills att en kvart återstod låg laget fortfarande under med två mål. Sedan byttes Tobias Hysén in i sin comeback och han var inblandad i båda Mads Albaeks mål till 2-2. Matchen gick till straffar där Blåvitt avgick som segrare.

- Bra träningsmatch. Vi var okej första kvarten men sen tappade vi en del och gjorde en dålig avslutning på första halvlek där de får göra två mål. Ett på straff och en retur. Det var ingen bra fas i matchen men sen tar vi tillbaka det i andra och ändrade tillbaka matchbilden. Men det är ju en träningsmatch med många byten och så. Det är vad det heter, en träningsmatch, där man testar lite olika saker, säger tränaren Jörgen Lennarsson.

- Det är lätt att det rinner iväg i en sådan här match när man ligger under med två mål. Där visar vi ändå moral som hämtar upp och vinner på straffar.

Man ska inte vara orolig om man ser till sista halvtimmen i första halvlek?
- Förhoppningsvis såg man väl andra halvlek också och jag väljer att fokusera på den andra halvleken och den var helt okej.

Vad tycker du om Tobias Hysén?
- Det var väl som vi hade hoppats. Vi ville inte matcha honom för hårt. Han hade ju precis kommit hit och hade flugit över halva jorden. En kvarts inhopp var lagom och han hade ju sitt finger med i målen. Som vi hade hoppats.

Lennartsson påpekar också att man ska ta i beaktning att lagen är i helt olika fas träningsmässigt. Medan IFK Göteborg precis börjat försäsongen ska Midtjylland möta Manchester United i Europa League om två veckor.

- Träningsmässigt är vi i helt olika fas. De ska möta Manchester United om två veckor medan vi har sex veckor till seriestart. Vårt träningsupplägg bygger på att vi ska vara formtoppade till första april medan de har en så viktig match om två veckor. Det är klart att vi ligger i olika fas. 

Publicerad 2016-02-04 kl 23:24
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons