POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Lennartsson: "Vi vill visa att vi kan spela fotboll i Blåvitt"

Foto: Bildbyrån.

GÖTEBORG. "Nu jävlar ska vi visa alla att ingen kan kasta skit och pissa på IFK ostraffat".
Jörgen Lennartssons uttalande i appen Blåvitt Inifrån har fått en del rubriker.
- Vi vill visa på fotbollsplanen att vi är ett bra fotbollslag. Det var det jag menade, säger tränaren till Fotbollskanalen. 

Det återstår mindre än två dygn till den allsvenska premiären mellan IFK Göteborg och Malmö FF. Temperaturen börjar stiga.

I en intervju med IFK Göteborgs egen app Blåvitt Inifrån under onsdagen pratade Jörgen Lennartsson om matchen och om den kritik som klubben har fått under vintern.

Tränaren sa bland annat:

- Det har varit många som har pissat på Blåvitt under några veckor, med olika perspektiv. Både sportsliga- och utomsportsliga perspektiv. Vi fick ju känna på det på upptaktsträffen, det var extremt olika typer av inriktningar på hur vinklarna var mot klubbarna. Vi i Blåvitt får bara leva med det, vi är den mest populära klubben i Sverige och det är helt rätt att vi ska granskas kritiskt. Det står vi pall för allihop. Annars kan man inte vara i IFK, vi triggas igång av det.

- Samtidigt är det viktigt nu när det blir en situation där många pissar på oss att vi någonstans sluter leden, vi i den blåvita familjen. Att vi säger: "Nu jävlar ska vi visa alla att ingen kan kasta skit och pissa på IFK ostraffat, vi är tillbaka"
Uttalandet har fått en del rubriker. Lennartsson själv vill lämna allt det bakom sig.

- Det var i går, i dag är i dag, säger han efter torsdagens träning.

- Det finns inte så mycket att säga om det. I dag är vi otroligt fokuserade på säsongen och ser fram emot den jättemycket. Givetvis har den situationen med att vi är väldigt nederlagstippade gett oss en väldans massa inspiration och motivation. Det känns som att IFK är påväg att mobilisera och ena föreningen på ett väldigt bra sätt inför premiären. Det känns väldigt positivt.

Försöker du medvetet bygga en vi mot dem känsla?
- Nej, inte på det sättet. Blåvitt Inifrån är en kanal där vi kommunicerar med våra supportrar om olika saker som händer i klubben. Det är mer känslan vi har i gruppen, vi vill visa att vi kan spela fotboll i Blåvitt. Vi är väldigt enade och jobbar väldigt hårt tillsammans. Spelare, ledare, supportrar, sponsorer... Vi känner att vi har en fin förening som betyder väldigt mycket för många människor.

Känner du att ni har alla emot er?
- Nej, absolut inte. Inte på något sätt. Och jag har inga problem med att vi blir granskade och kritiserade. Det är vi vana vid. Vi har olika agendor.

Vad menade du med formuleringen: "nu jävlar ska vi visa alla att ingen kan kasta skit och pissa på IFK ostraffat"?
- Vi vill visa på fotbollsplanen att vi är ett bra fotbollslag. Det var det jag menade. Vi har fotbollsspelare som vill visa att de är duktiga. Sedan blir allting alltid så dramatiskt. 

Under fredagen gör IFK Göteborg sitt sista träningspass på Ullevi. Premiären mot Malmö FF sparkar igång 13.00 på lördag.

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-03-31 kl 06:45
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå