POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Lennartssons brandtal: "Det är åt helvete!"

Nästa

Avbryt
Försök igen

IFK-tränaren Jörgen Lennartsson rasade efter den avbrutna matchen på Gamla Ullevi.
Och höll ett långt brandtal till den samlade pressen.
– Man blir så jävla förbannad att en enda människa kan skada vår verksamhet så in i helvete, säger han.

Det var en dyster Blåvitt-tränare som slog sig ner i Gamla Ullevis katakomber.
Han suckade.
Sedan tog han till orda om det som inträffade i slutet av mötet mellan IFK Göteborg och Malmö FF.

– Jag känner såhär. Till en början får jag be om ursäkt från IFK Göteborgs vägnar till alla inblandade i den här händelse. I första hand till Tobias Sana och den assisterande domaren i fråga. I andra hand till alla åskådare som hade kommit hit och betalt inträde för att se en härlig fotbollsmatch. För att se två lag fajtas om tre poäng. 

Han tog ett djupt andetag.

– Sedan känner jag såhär. Den 7 december började vi träna inför den här säsongen. Vi har tränat mellan sju och tio pass i veckan. Spelarna har kämpat som svin. Och ett tiotal ledare har slitit för IFK:s bästa. Sponsorer har satsat pengar. Vi har haft ett nytt rekord i årskortsförsäljning. Vi har en allsvenska som har fått en grym start. Vi har en massa ideella krafter som lägger ner så mycket tid. Allt för att det ska gå så bra som möjligt för IFK Göteborg. 

– Sedan finns det en person som tycker att han har rätt att kasta in ett knallskott på planen. Han har ingen aning om hur mycket han förstör för oss som håller på med detta. Han förstör för allsvenskan och för svensk fotboll som helhet. Han förstör för IFK Göteborg. Man blir så jävla förbannad att en enda människa kan skada vår verksamhet så in i helvete hårt som han gör när han slänger in den. Det är det som jag blir så otroligt ledsen och bedrövad över. 

– Det är helt åt helvete. Bara helt galet. Det är så jag känner.

Hur reagerade spelarna?
– Sebastian (Eriksson) var direkt uppe och skällde så in i helvete. De är helt vansinniga. Det sportsliga kommer egentligen i andra hand. Det handlar om respekt för ett arrangemang. Respekt för medmänniskor. Med det sagt är det klart att spelarna känner en oerhörd frustration. Det som de har som yrke jobbar med varje dag. De som lägger ner så mycket tid på det. 

– Sedan är det så mycket annat folk som lägger ner så mycket tid. De 99,9 procent goda supportrarna som har jobbat. De hundra personer från supporterklubben som satt på Kamratgården i en hel vecka ringde runt till årskortsinnehavare. Det finns så ofantligt många människor som lägger ner tid för IFK:s bästa. Så ska en jävla galning sätta prägel på hela verksamheten.

– Nu är det träning i morgon. Det är upp på hästen och köra på. Det finns inget som kan stoppa fotbollsrörelsen. Det har hänt hemska saker förut, med Hillsborough och allt – jag gör så klart inga som helst jämförelser med det – men fotbollen går alltid vidare, den är så oerhört stark.

I motgång prövas lojalitet, då prövas publiken, då prövas om de goda krafterna ska vinna.

Nu är det disciplinnämnden som har till uppgift att fatta beslut, och jag kommer att respektera deras beslut.

Se händelserna i spelaren här ovan 

Publicerad 2016-04-27 kl 23:18
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå