Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
47v

Licensnämnden förklarar: Därför fick Mellberg beviljad tränardispens

Foto: Bildbyrån

Olof Mellberg får fortfarande vara huvudtränare för BP under kommande säsong, trots att han inte är licensierad elittränare. Enligt Richard Johnsson, licensnämndens ordföranden, beror det på flera olika omständigheter. 
- I det här fallet så är det speciellt att man på två år har tagit sig från division 1 till allsvenskan, säger han till Fotbollskanalen.

Under måndagen meddelade SvFF att elitlicenskravet avseende huvudtränare för IF Brommapojkarna har ansetts uppfyllt med hänvisning till särskilda skäl.

- Vi har bedömt det här ärendet precis som alla andra ärenden. Då har vi funnit att just i det här fallet så har det varit särskilda skäl som har gjort att vi har godkänt Olof Mellberg som huvudtränare, säger licensnämndens ordföranden Richard Johnsson.

Enligt Richard Johnsson utgör samtliga följande särskilda skäl bakgrunden för att Olof Mellberg bevijlades som fortsatt huvudtränare i BP.

När BP en gång i tiden gav Olof Mellberg uppdraget att vara huvudtränare så spelade de i division 1. Division 1 omfattas inte av elitlicensen. 

Det andra skälet är att Olof Mellberg har påbörjat sin utbildning så snabbt som man kan.

- Sen kommer han inte hinna vara färdig till att allsvenskan börjar nästa år men han har trots det påbörjat utbildningen så snabbt som han har kunnat, säger Johnsson.

Ett tredje skäl är att Mellberg tränar BP tillsammans med Azrudin Valentic, som har ett Pro-diplom.

- Vi har också fått uppgifter om att det finns ytterligare en person i klubben som har ett Pro-diplom.

Slutligen berättar Johnsson att i det här fallet så är det speciellt, då BP på två år har tagit sig från division 1 till allsvenskan och att det är väldigt ovanligt.

- Allt detta sammanvägt har gjort, när vi har resonerat, att vi har funnit att här finns det särskilda skäl. Det är flera olika omständigheter som tillsammans gör att vi tycker att vi kan acceptera det här för kommande säsong. 

Publicerad 2017-11-14 kl 13:18
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons