Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

...liksom frustrerad Lasse Nilsson

Prognosen sade 4-6 veckor. Nu först tre månader sedan gör Elfsborgs Lasse Nilsson comeback.
- Det har varit jobbigt och inte vad jag förväntat mig. Jag har ju inte spelat en match sedan Norrköping i näst sista omgången.

Elfsborg har fått en efterlängtad nyhet under pågående utlandsläger på Teneriffa; Lasse Nilsson siktar på comeback kommande vecka.

Elfsborgs kanske viktigaste spelare har gått utan matcher sedan Norrköping borta i den näst sista allsvenska omgången förra säsongen.
En mindre meniskoperation gav sedan komplikationer och han har fått härda ut på ett helt annat sätt än han kunnat föreställa sig.

- Det har varit riktigt jobbigt. Extra jobbigt blir det när man får höra att det först handlar om 4-6 veckor och att det sedan slutar med tre månader, säger Lasse Nilsson till FotbollDirekt.se.

- Klart att man har hunnit fundera en hel del. Det har varit mycket värre än jag trodde. Men nu har jag de senaste dagarna för första gången kört för fullt igen, full kontakt och drabbas jag inte av några bakslag så är jag redo för matcher igen om en vecka, avslöjar det förra Hollandsproffset.

Men trots mängder av missade träningstimmar under en viktig uppbyggnadsperiod så vill han inte oroa sig för hur det kan påverka säsongen.
Lasse Nilsson ondgör sig istället över den svenska försäsongen som han anser grovt överdimensionerad.

- Ja, men försäsongen i Sverige är för lång och inte alls nödvändig. När jag var utomlands hade jag sju-åtta veckors semester och bara fem veckor försäsong...

- Så att jag nu missat som jag har gjort har jag svårt känna oro för. Jag har fortfarande gott om tid på mig att hitta formen.

Vad var det som gick fel med operationen, varför tog skadan sådan tid att läka. Har du fått några bra svar?

- Jag vet inte?  Inte mer än att en mindre meniskoperation som jag har gjort bara ska ta fyra till sex veckor. Problemet här var väl en liten spricka som fanns kvar efter operationen och som då gjorde så att det drog ut på tiden.

Nu flera dagar på fullt matchallvar igen på träning - hur känns det psykiskt?

- Jag är ju inte rädd för närkamper men jag aktar mig kanske än så länge för att trycka i från fullt ut i löpning och så vidare.

Publicerad 2012-02-09 kl 14:21
Annons
Annons
Annons