Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Linderoth nära tränarjobb i Kinna - kan ställas mot Glenn Hysén

Fotbollskanalen avslöjade att Tobias Linderoth vill bli tränare. Då högg Kinna IF – för att locka honom till sig.
– Utvecklande för både honom och oss, säger klubbens representant till BT.

För ett par veckor sedan kunde fotbollskanalen.se avslöja att Tobias Linderoth, tidigare kapten för svenska landslaget, riktar in sig på en tränarkarriär. Målet är att komma i arbete kring nyår och att inleda som ungdomscoach eller assisterande tränare.

Borås Tidning uppmärksammade fotbollskanalens nyhet och skrev en egen text i ämnet. Den lästes i sin tur av Kinna IF – som beslutade sig för att smida medan järnet var varmt.

– Vi såg artikeln och att han ville bli tränare, men att det inte var nödvändigt med en allsvensk klubb direkt, säger talespersonen Peder Rudenvall till BT.

Parterna träffades sent på måndagen och målet är att Linderoth ska kliva in i en roll som stöttepelare till nuvarande huvudtränaren Mikael Persson.

– Han vill inte bli huvudtränare, men ett slags bollplank där han är med på kanske en träning i veckan och hjälper till, säger Peder Rudevall till BT.

Enligt honom vore det en bra lösning för både Linderoth och Kinna, som skulle kunna samla ömsesidiga erfarenheter av varandra.

– Det är inget att sticka under stolen med att intresset från såväl media som publik skulle öka om vi fick hit Tobias. Han är en oerhört respekterad person. Det är klart att vi följer det här med en oerhörd spänning, säger Peder Rudevall.

Men Linderoth skulle inte bli den enda kändisen i division 2 västra Götaland. Hos seriekonkurrenten Utsiktens BK basar en viss Glenn Hysén – blåvitt- och Liverpoolprofil – för a-laget.

Fotbollskanalen.se har sökt Tobias Linderoth för en kommentar.

Publicerad 2010-11-23 kl 12:32
Annons
Annons
Annons