Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Lindgren får ny roll i Häcken: "Ett bra första steg"

Allsvenskan 2022-01-10 kl 19:30

Rasmus Lindgren lade i fjol skorna på hyllan.
Nu blir den tidigare backen assistent i Häckens P19-lag. 
- Jag ser fram emot att utvecklas mycket det här året, säger 37-åringen. 

Foto: Bildbyrån.

Efter förra säsongen valde BK Häckens lagkapten Rasmus Lindgren, 37, att lägga skorna på hyllan och avsluta spelarkarriären. Under måndagen gick Häcken ut med att Lindgren fortsätter som assisterande tränare till Hristijan Cvetkovski i klubbens P19-lag. Samtidigt kommer han även "vara involverad runt tränarstaben i föreningens U21-lag".

- Den här rollen i P19, kombinerat med U21, tror och hoppas jag kan vara ett bra första steg för mig. Jag ser fram emot att utvecklas mycket det här året och jag tror det kan vara bra för mig att gå bredvid och se och lära, samtidigt som jag naturligtvis hoppas kunna bidra med det jag kan och lärt mig under min spelarkarriär. Jag hoppas också att det här året kan få mig att samla lite tankar och komma fram till hur jag själv vill jobba i framtiden, säger Lindgren i en kommentar på klubbens hemsida.

ANNONS

Akademichefen Tomas Andersson:

- Det är jättekul att få in Rasmus i akademin och med sin färska fotbollsbakgrund som spelare tror vi att han kommer att bidra mycket till spelartruppen och komma in med nya tankar och idéer. Samtidigt kommer han få lära sig mycket av Hristijan och övriga tränare och få värdefull erfarenhet i sin unga tränarkarriär.

Lindgren har skrivit på ett avtal över 2022 med option om ytterligare ett år.

Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto