POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Lindgren kan välja allsvenskan - HIF intresserat: "En bra spelare"

Rasmus Lindgren öppnar för allsvenskan – och Helsingborg vädrar genast morgonluft.
- En bra spelare som vi tittat på tidigare, säger Jesper Jansson till HD.

Ajaxmittfältaren Rasmus Lindgren har en brokig karriär bakom sig i Holland. Först stretade han fram till A-lagsspel med Amsterdamklubben, innan ett tränarskifte för några år sedan återigen förpassade honom ut ur matchtrupperna.

Lindgren flyttade till Groningen – där han gjorde så pass stor succé att Ajax köpte tillbaka honom igen. Men på sistone har skador stoppat upp hans framfart, och nu ser det ut som att nästa övergång närmar sig.

– Det är redan klart att jag inte kommer att få något nytt kontrakt i Ajax, klubben har sagt att den vill satsa på yngre spelare, och det är möjligt att jag lämnar redan i sommar, säger Lindgren till Helsingborgs Dagblad.

Tidigare har 26-åringen uteslutande varit inställd på fortsatt spel i någon av de större europeiska ligorna, efter att ha tillbringat de senaste sju säsongerna i Eredivisie. Men nu tycks han ha tänkt om. Plötsligt framstår allsvenskan som ett allt mer realistiskt alternativ.

– Jag har ett år kvar på det här kontraktet och jag är inställd på att stanna. Men skulle det dyka upp något intressant är det klart att jag lyssnar och det gäller även om det skulle handla om svenska klubbar. Det är dags att testa något nytt, säger Lindgren.

Skånepågen väcker omedelbart intresse hos HIF, som visserligen har det väl förspänt centralt i banan – men som ändå letar permanenta ersättare till förre kaptenen Marcus Lantz som ju flyttade i vintras.

– Absolut, det är en bra spelare som vi har tittat på tidigare. Vi har inte pratat med honom, men om han nu kan tänka sig att flytta hem får vi kanske ta oss en funderare, säger sportchefen Jesper Jansson till HD.

Publicerad 2011-05-18 kl 14:30
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå