Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Lindgren om Häcken: "Hoppas vi kan ta ett steg till och utmana"

Foto: Scanpix

Rasmus Lindgren är klar för Häcken.
Nu berättar han för första gången om övergången.
- Jag hoppas att vi kan utmana, säger Lindgren till Fotbollskanalen.

Efter 13 år utomlands med spel i Ajax, Groningen och Red Bull Salzburg vänder Rasmus Lindgren hem till Sverige. För första gången i karriären blir det nu spel i allsvenskan. Mittbacken har skrivit på ett kontrakt med Häcken på 3,5 år.

- Det är en speciell känsla. De sista åren har jag trivts jättebra i Groningen men har ändå sagt att jag vill spela i allsvenskan. Jag har haft den känslan. Så det ska bli kul och det känns jättebra nu. Och också att det blir Häcken som jag har gillat av det som jag har sett, så som laget spelat fotboll på. Nu hoppas jag att man kan ta ett steg till och utmana på allvar, säger Lindgren till Fotbollskanalen.

Vad med allsvenskan är det som tilltalar?
- Hur den lever och att det skrivs mycket om allsvenskan. Nivån har höjts och spelet har ändrats. Från att det har varit mycket kriga och kämpa så utvecklar nu många lag och försöker att spela fotboll. Det lockar.

- Häcken har jag sett en hel del under de senaste åren. Laget vill göra något själva när man har bollen, det är ett kreativt lag och det passar mig.

Hur ser du på Häcken den här säsongen?
- Väldigt starkt att vinna cupen. I allsvenskan har man inte fått starten man ville. Men laget har haft otur med skador och vissa matcher otur med resultat. Men vi ska klättra. Det känns som att jag kommer till ett bra lag med bra spelare.

I år var Rasmus Lindgren lagkapten och en av Groningens bästa spelare. Fem ligamål gjorde mittbacken, men själv vill han inte prata om sina egenskaper.

- Andra för bedöma vad Häcken får för en spelare. Men jag ska försöka göra allt för att hjälpa laget att vara med där uppe. Och sedan har jag varit med om mycket.

Du lämnade Sverige som 18-åring och har varit utomlands i lite mer än 13 år, vilka har varit höjdpunkterna?
- Titlar är höjdpunkterna från karriären utomlands. Jag vann ligan med Ajax och Salzburg, och cupen med Groningen och Salzburg. Så titlarna och framför allt sakerna som jag har vunnit i Holland.

På Häckens hemsida står det att klubben har värvat en mittback/mittfältare, vad ser du dig själv som?
- Jag ser mig som mittback. Jag har inte spelat mittfältare under de senaste ett och ett halvt åren.

Publicerad 2016-05-25 kl 15:17
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons