Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: Bildbyrån

Linnér: "Hade Olympiakos på bordet, men det är i AIK jag vill vara"

Oscar Linnér, 20, förlängde med AIK vintras.
Trots att Olympiakos var intresserat, enligt honom själv.
- Jag har inte uppnått allt jag vill uppnå i AIK, säger han i 08 Fotboll.

Förra säsongen var Oscar Linnér förstemålvakt i AIK, som 19-åring. Vid årsskiftet löpte dock talangens kontrakt med de svartgula ut och det tog lång tid innan en förlängning fanns på plats (ett nytt treårsavtal presenterades den 22 november). Huvudpersonen själv hävdar att han hela tiden ville få till en fortsättning i AIK, men berättar nu att han inte saknade alternativ i vintras.

I veckans avsnitt av programmet 08 Fotboll säger Linnér att grekiska storklubben Olympiakos hade honom på sin radar inför 2018.

- Min agent berättade för mig vad han hade fått in för konkreta intressen, vad han hade på bordet, och det var bland annat Olympiakos som visat starkt intresse. Men jag kände att min vision och målsättning var hela tiden att vara kvar i AIK, med tanke på allt de gjort för mig och att de sportsliga utmaningarna som vi ser framför oss nu är otroligt inspirerande. Jag är otroligt nöjd med tränarteamet och kände att det är i AIK jag vill vara. Sen är det klart att det är kul att det finns ett sådant intresse, det är på något sätt en kvalitetsstämpel att ett så stort lag fått upp ögonen för en, säger Linnér i 08 Fotboll.

ANNONS

Olympiakos har vunnit den grekiska ligan sju år i rad, och just nu leder man ligan.

- Jag är en person som lever i nuet och jag mår väldigt bra i Stockholm och i AIK. Fortsätter jag att må bra och prestera så kanske inte det var sista tåget som gick. Jag känner att jag inte uppnått allt jag vill uppnå i AIK.

Även om Linnér inte tar för givet att han kommer vara förstemålvakt i AIK under 2018 (klubben har värvat in Budimir Janosevic) är han medveten om att chanserna till speltid inte varit lika stora i en klubb som Olympiakos.

- Jag är etablerad i AIK och jag tar steg varje dag. På så sätt tror jag att mina chanser till speltid är väldigt optimerade. Det är något jag värdesatte mycket.

Publicerad 2018-01-25 kl 11:26
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto