POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
2v

Linnér rasar mot straffdebatten: ”Det blir perverst i min värld”

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se situationen där AIK inte får straff när Saletros rivs ner mot Elfsborg i spelaren ovan.

Flera straffsituationer i AIK:s matcher har diskuterats länge de senaste veckorna.
Nu menar Oscar Linnér att det påverkade beslutet när AIK inte fick straff mot Elfsborg.
- Tyvärr har media satt sådan sjuk press på domarna att inte döma straff för AIK, säger AIK-målvakten till Expressen.

Den senaste tiden har ett antal straffsituationer i AIK:s matcher varit i fokus. Först fick laget, enligt motståndare och, billiga straffar mot Häcken och IFK Göteborg som blev avgörande för att AIK skulle ta tre poäng i de två matcherna.

Sedan fick laget inte med sig straff i slutminuterna mot Elfsborg, när Anton Saletros blev neddragen i straffområdet. Nu är Oscar Linnér kritisk mot debatten och en artikel i Aftonbladet som visade straffstatistiken under året.

- I min värld är den vinkeln väldigt skev. De gör ett statement att AIK får orimligt många straffar med sig, det blir perverst i min värld. Tyvärr blev det en väldigt uppmärksammad vinkling, man kände på sig att den skulle påverka oss mot Elfsborg. Jag kommer ihåg att vi sa till varandra att ”vi kommer inte få straff med oss, om det uppstår en situation”. Tyvärr har media satt sådan sjuk press på domarna att inte döma straff för AIK, säger AIK-målvakten till Expressen.

Artikeln visade straffstatistiken under året, där AIK tillsammans med Örebro är de enda som inte fått någon straff mot sig under årets allsvenska säsong. Dessutom ligger de högt i antal straffar de fått med sig, där deras sex straffar bara är bakom Malmö som fått åtta.

Den artikeln menar Linnér gjorde så att AIK inte fick straff mot Elfsborg, något som han tror hade skett annars.

- Det kändes självklart att vi inte skulle få med oss något, vilket sedan visar sig i sista situationen mot Elfsborg där vi får en solklar straff. Alla ser det. Vinklingen i den här artikeln var ”alla vet” - alla vet vadå? Alla vet att vi skulle fått en straff mot Elfsborg, säger han.

Linnér förklarar statistiken med att AIK varit ett av allsvenskans bästa lag. Då får man mer straffar med sig och undviker att få straffar mot sig, enligt målvakten. Hans förklaring är att AIK är skickliga, snarare än att domarkåren skulle vara med laget.

- Domarna har en extremt tuff uppgift, det är en oerhört utsatt roll. På planen är det svårt att göra det enklare för domarna för det är mycket känslor inblandat. Där tycker jag att vi i AIK sköter oss bra för vi är sällan ute i media och svingar. Men när sådana här artiklar kommer ut så gör det inte domarnas jobb enklare direkt. Det sätter domarna i en riktig skitsits, låt domarna döma i fred och låt de ta sina beslut, säger Linnér.

AIK ställs närmast på lördag mot Örebro i allsvenskan.

Publicerad 2019-10-02 kl 21:03
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå