Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
1v

Linnér tror att AIK tappar Olsson - vill se flera nyförvärv: ”Går inte att blunda för"

Foto: Bildbyrån

DOHA. Oscar Linnér har nobbat flera klubbar.
Nu vill han stanna i AIK - och hoppas på flera nyförvärv.
- Det går inte att blunda för, säger han.

Oscar Linnér var en av allsvenskan bästa målvakter och släppte bara in nio mål på 21 matcher. Nu berättar han att flera klubbar har visat intresse, men att det inte har varit någon som är bättre än AIK.

- Man har väl fått några att ta ställning till. Sådana här grejer som man har fått frågor om hur man ställer sig till det här. Men för att man ska vilja lämna det man har i AIK och Stockholm så ska det ligga något riktigt bra framför en och det kanske det inte har gjort, säger Linnér till Fotbollskanalen.

Vad är det som är ointressant då?
- Vischan i Turkiet. Att gå och harva i något mittenlag i Belgien känns extremt ointressant så länge vi har en bra verksamhet i AIK. Då är jag hellre kvar i Stockholm och mår bra och utvecklas där, och är med och ser till så att AIK kan nå nya framgångar. Mittenlag i Holland hade jag inte heller velat gå till. Det är inte för att jag är för bra för ett sådant lag utan mer för att verksamheten i AIK är så stimulerande att det känns som att vara där känns bättre än att vara i en sådan typ av klubb.

- Jag trivs jättebra där jag är nu och hoppas att vi får ett bra år. Jag räknar inte med att det ska hända något. Jag räknar med att jag är kvar i AIK under året och det känns jättebra.

Vad behövs för att ni ska kunna vinna allsvenskan igen och samtidigt ta er in i Champions League?
- Att vi fortsätter att lyckas möta motgångar på ett så professionellt sätt som vi har gjort, både motgångar utanför plan men även på plan. Att vi inte är några vikskallar utan att vi fortsätter att vara de här tuffa grabbarna som står rakryggade med bröstet utåt i alla väder. Det gjorde vi fantastiskt bra förra året och det tror jag är en nyckel för att fortsätta göra bra resultat.

- Sedan att folk fortsätter att visa hängivenhet till Rikards spelidé som han försöker implementera varje dag. Att man utnyttjar varje dag till att sätta spelidén än bättre och att alla är hängivna till den uppgiften. Att man vill ta nästa steg tillsammans.

Är er trupp tillräckligt bra för att vinna allsvenskan och hävda er i Europa eller behöver ni värva?
- Ja, absolut. Förra året vann vi allsvenskan och det är ett jäkla styrkebesked. Nu är det ju spelare vars kontrakt går ut och så eventuellt att vi tappar någon nyckelspelare, och då är det klart att det behövs täckas upp om vi ska hålla samma nivå. Det går ju inte att blunda för. 

Vad är det som har saknats när ni har kommit ut i Europa?
- Förra året tror jag att det var den enorma viljan vi hade att vinna allsvenskan tror jag gjorde att spelet i Europa omedvetet hamnade i skuggan. Vi orkade inte med ett tvåfrontskrig då vi la all kraft på det som alla ville så mycket i form av att vinna allsvenskan. Det är också något som vi kanske måste ändra inställning till ett sådant här år, att klara av att verkligen fokusera och klara av att göra resultat på två fronter samtidigt. För det är det som krävs om man ska gå hela vägen i både Europa och allsvenskan. 

Tror du att ni kommer att bli av med flera spelare?
- Ja, jag tror det. Jag tycker att ”Koffe” (Kristoffer Olsson) har varit så överjävligt bra så jag tror att han kommer att försvinna. Det är min spontana gissning. För det känns som att han besitter så enorma kvaliteter att det finns lag som kommer kunna betala stora summor för att få över honom. Men om det inte blir så då blir jag glad, för då har vi en jäkligt bra spelare. Men jag tror att han försvinner.

Publicerad 2019-01-05 kl 17:10
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons