Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Linus Hallenius: "Ångrar inte flytten"

Linus Hallenius lämnade Sundsvall för något större och bättre - allsvenskan och Hammarby. Men nästa säsong spelar han ändå på samma nivå som den han kom ifrån.

- Det är klart det är tråkigt att vi åkte ner men det känns ändå som jag gjorde rätt val. Här får jag träna med bättre spelare. Sen kan man inte göra så mycket annat än att blicka framåt och försöka gå upp så snabbt igen, säger Hallenius till FotbollDirekt.se.

Från att ha varit ordinarie i Sundsvall kom Hallenius till ett Hammarby som var i krisläge och till en början fick han vara utanför laget. Något förtroende fick han inte av tränaren Tony Gustavsson. Men Hallenius själv vill inte rikta någon kritik mot lagledningen.
- Det var inte ett dugg överraskande egentligen att jag inte skulle ta en plats. Det var en stor omställning för mig, både socialt men också komma till ett nytt lag. Men jag tyckte det gick bättre och bättre ju längre säsongen pågick.

Nu när du har fått lite perspektiv på det hela kring degraderingen, vad säger du?
- Det man kände var en stor tomhet och besvikelse. Man slutade aldrig hoppas och tro på att det skulle gå. Men nu har jag lagt det bakom mig och börjat ladda inför nästa säsong.

Du nämnde att det var problematiskt socialt att komma till Stockholm, trivs du bättre nu?
- Ja, det går bättre och bättre på den punkten också, även om det var en stor omställning. Men nu kan jag ta rätt tunnelbanelinje i alla fall. Och att spela på Söderstadion är en uppelvelse. Publiken är värt ett allsvenskt lag.

Fredrik Söderström har antytt att han funderar på att förlänga kontraktet med Hammarby, även om det blir spel i Superettan. Hur betydelsefullt skulle det vara?
-  Alla bra spelare som stannar är såklart viktiga. Givetvis är det betydelsefullt men vi behöver samtidigt både unga och gamla spelare med rutin.

Hallenius har tre år kvar på kontraktet med Hammarby och det vill till att laget går upp om han ska kunna njuta ordentligt av att spela allsvensk fotboll.
- Jag hoppas vi tar steget upp efter nästa år och vi ska göra allt vi kan för att få göra det.

Publicerad 2009-12-01 kl 14:49
Annons
Annons
Annons