Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

LISTA: De tio bästa nyförvärven i Allsvenskan

Det kryllar av tunga namn i årets upplaga av allsvenskan. Här går Lorenzo Medici igenom värvningarna - och rankar de allra bästa på en topp tio-lista.

10. Nicklas Bärkroth (IFK Norrköping)
Var på väg till Helsingborg men hamnade något överraskande i Norrköping istället. Jag misstänker att Bärkroths snabbhet kommer röja stora framgångar under våren och att han blir "Pekings" viktigaste offensiva vapen.

Om han gör succé är väl frågan hur länge han blir kvar i klubben?

9. Yoshimar Yotun (Malmö FF)
Är tänkt att ersätta Ricardinho och hans spelstil påminner till viss del om brassens. Den peruanske landslagsmannen kan ibland spela med lite små marginaler och har vissa brister i defensiven, men kompenserar det med härlig teknik och frejdig offensiv.

Har kvalitéer som kommer kunna sticka ut i Allsvenskan. Även om Serie A har tappat i kraft så säger det ändå en del att Genoa var ute efter Yotun i vintras. Får bara Hareide ordning på hans defensiv och han acklimatiserar sig relativt fort till sin nya miljö kan han bli en riktig hit.

8. Jo Inge Berget (Malmö FF)
Stack till Udinese som 18-åring utan att lyckas. Återvände sedan till Molde där det gick så pass bra att Cardiff köpte honom. Framgångarna på de brittiska öarna uteblev dock och Malmö passade nu i vinter på att sno åt sig normannen.

Den offensive mittfältaren är rätt snabb, spelskicklig och är både en relativt duktig målskytt och en bra framspelare. Bör passa in bra i detta Malmö.

7. Oscar Lewicki (Malmö FF)
Var en av Allsvenskans bästa spelare i Häcken ifjol och ska nu försöka ta nästa steg i Malmö. Det finns mycket som talar för att Lewicki lyckas då han både är en hårt jobbande och mycket skicklig mittfältare. Det skulle inte förvåna mig om U-21-landslagsmannen i sin nya miljö blir utlandsproffs inom ett eller två år.

6. Thomas Rogne (IFK Göteborg)
Norrmannen hade en något skadedrabbad men klart godkänd sejour i Celtic innan han han skrev på för Wigan 2013.

Nu ska Rogne försöka bidra med sina kvalitéer till IFK Göteborg. Den 24-åriga mittbacken är kanske inte superkvick men har rutin, är stark i kroppen och är duktig i luftrummet, Han har alla attribut för att bli en riktig försvarsklippa i Göteborgs försvar. Har skrivit på ett treårskontrakt.

5. Jakob Ankersen (IFK Göteborg)
Är en duktig ytter som är snabb med boll, kan göra sin gubbe och har ett bra skott. Vi kan nog räkna med dansk dynamit med firma Ankersen & Vibe som främsta göteborgska vapen i år.

Hade säkerligen möjligheter att gå till större ligor, men valde kanske att försöka utvecklas ännu mer i Göteborg först. Att han kan komma att lämna för någon liga med större flärd än Allsvenskan inom en ganska snar framtid tror jag dock är mycket sannolikt.

Jag tror på succé.

4. Dickson Etuhu (AIK)
Har massor av rutin från det nigerianska landslaget och Premier League. Kommer ge AIK välbehövliga muskler på mittfältet och kan bli ett defensivt monster.

Har haft problem med skador och lär dra på sig ett och annat kort, men är han bara relativt skadefri är han en toppspelare i Allsvenskan.

3. Rasmus Bengtsson (Malmö FF)
Prestigevärvning. Bengtsson hade nog aldrig valt Malmö om han inte trodde att han kan vara med och ta dem tillbaka till Champions League i höst. Kommer betyda mycket med sin rutin och pondus. Det är ju dessutom inte omöjligt att Erik Johansson eller Filip Helander lämnar i sommar och då har man i så fall det bra förspänt med Bengtsson styrandes försvaret. Fostrad i Malmö en gång i tiden.

2. Magnus Wolff Eikrem (Malmö FF)
Gick som 16-åring till Manchester United, men återvände till Molde fyra år senare. Lyckades aldrig riktigt i Cardiff och vill nu ta nya tag i Malmö med landsmannen Åge Hareide vid rodret.

Eikrem är en fantastiskt fin framspelare, har väldigt fin känsla i fötterna och kommer säkerligen bidra med många poäng till Malmö.

Men norrmannen är inte bara värvad för att dominera i Allsvenskan utan även för att Malmö ska återvända till Champions League.

Han kan vara rätt man för det.

1. Viktor Elm (Kalmar FF)
David Elm plockades tillbaka till Kalmar 2013 och Rasmus Elm återvände nu vintras. I måndags blev det klart att Viktor sluter den Elmiska cirkeln med att även han kommer hem till den klubb som de vann SM-guld med för sju år sedan.

Med tanke på Rasmus osäkra status så kommer Viktor bli den Elm som kommer kunna gå in direkt och bli en avgörande faktor för Kalmar. Efter sex år i Holland har han inte bara hunnit skaffa sig god erfarenhet utan lär även vara på en högre nivå än de flesta spelare i Allsvenskan.

Han kommer också i god form då den holländska ligan var i full gång innan han återvände hem till Kalmar. En värvning som betyder oerhört mycket både på plan och för lagmoralen.

Elm-trion är tillbaka i sin fulla form.

Bubblare: Lalawele Atakora (Helsingborg) Birkir Mar Saevarson (Hammarby), Tobias Sana (Malmö), Sebastian Eriksson (IFK Göteborg), Daniel Berntsen (Djurgården).

Plockades bort: Rasmus Elm, Emir Bajrami, Diego Lugano och Astrit Ajdarevic.

Rasmus Elm och Emir Bajrami hade båda kunnat vara med högt upp på listan, men valdes bort på grund av deras osäkra status.

Även Astrit Ajdarevic och Diego Lugano hade båda kunnat tagit en plats bland de tio bästa, men då de bara kontrakterade fram till sommaren så anser jag att man inte kan platsa på listan. 

Publicerad 2015-04-02 kl 06:17
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons