POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
10å

Liverpool-beröm till Helsingborgs-löfte

Förra sommaren skrev Helsingborgs-talangen Alexander Kacaniklic ett treårskontrakt med Liverpool. Nu lovas han chanser i en av Europas mäktigaste klubbar.

Alexander Kacaniklic hoppas få träna med Liverpools A-lagsreserver redan under hösten.
Den första tiden i England har gått över förväntan och den 17-årige svensken känner att han redan har gjort intryck på Liverpools ledare.

- Jag har fått mycket beröm för mitt spel av tränarna. De har sagt till mig att jag tillhör ungdomsakademin även nästa säsong men att jag också kan bli uppflyttad till reservlaget, berättar Alexander för Helsingborgs Dagblad.

Men det var nära att talangen hade tvingats kvar i Helsingborg.
Det var först efter komplicerade förhandlingar som HIF kom överens med Liverpool.
Nu är han lättad. Redan har flytten fått effekt på hans fotbollsspelande.
På sätt och vis känner han sig redan som en klart bättre fotbollsspelare - med både teknik och spelförståelse som snabbt hitta nästa nivå.

- Det har gått väldigt lätt att komma in i allt här, både när det gäller fotbollen, skolan och allt annat socialt. Vi är faktiskt ganska bortskämda på akademin.

Alexander Kacaniklic har hunnit med runt 35 serie- och cupmatcher den här säsongen som nyligen avrundades med en USA-turné.

- Första månaden var jag tyvärr skadad men efter det spelade jag varje match, antigen som höger- eller vänstermittfältare. Och det har gått riktigt bra.

Att han lyckats så snabbt förvånar honom inte. Han har också sina egna knep som underlättat steget från Sverige till en av Europas största klubbar.

- Jag har försökt att inte sätta för stor press på mig själv och sedan bor familjen här och jag har redan skaffat mycket kompisar. Allt det här gör att fotbollen och allt utanför den självklart flyter på lätt.

Publicerad 2008-05-25 kl 14:10
Annons
Annons
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå