Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
10å

Ljungskile behöll avståndet till Gefle

Den mycket viktiga streckmatchen på Strömvallen slutade 1-1 och den stora vinnaren var Ljungskile som behåller avståndet till Gefle som är kvar på negativt kval. Trots poängen ville gästerna haft mer med sig hem.

- Sett till andra halvlek kändes det som att vi var värda 2-1 och med lite tur hade vi fått med oss det. Det är samtidigt en jävla styrka att vi kommer ut som ett helt nytt lag i andra halvlek, säger LSK:s kämpe David Leinar till FotbollDirekt.se.

För under de inledande 45 minuterna var Ljungskile inte alls med i matchen. Laget slog bort på tok för många bollar och låg helt fel i positionsspelet. I slutet av halvleken tryckte Markus Senften ner Gefles Amadou Jawo som tilldömdes straff. Hasse Berggren slog säkert in bollen från elva meter.

- Det är en mycket märklig straff. Vår målvakt har bollen och Senften tar bort spelaren för att skydda honom så att han inte ska bli påkörd. Det är skönt att vi kan komma igen efter det.

David Leinar slog själv frisparken som ledde fram till kvitteringen. Sommarförvärvet Pascal Kondaponi nickade in det viktiga målet efter en timmes spel.

- Nu har vi fortfarande det här i egna händer. Tar vi samma poäng som dem bakom så fixar vi det. Nu har vi revansch att utkräva av Halmstad, säger Leinar.

Gefle - Ljungskile 1-1 (1-0) Mål: 1-0 (42, straff) Hasse Berggren, 1-1 (62) Pascal Kondaponi
Varningar: GEF: Lantto LSK: Zarkovic, Senften, Wålemark, Smedberg-Dalance
Domare: Peter Fröjdfeldt
Publik: 3 471

Daniel Bogefors
FotbollDirekt.se

Publicerad 2008-10-04 kl 19:31
Annons
Annons
Annons