POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
11å

Ljungskile rasar: "De vill kasta ut oss ur allsvenskan"

Ljungskile skickar en skrivelse till Svenska fotbollförbundet där man kraftfullt protesterar mot förbundets behandling.
-Det finns ju ingen rim och reson i straffen. De vill kasta ut oss ur allsvenskan, säger Bergdahl till tidningen Bohusläningen.

Ljungskile skickar en skrivelse till Svenska fotbollförbundet och Svensk elitfotboll där man kraftfullt protesterar mot hur man behandlats.
-De vill kasta ut oss ur allsvenskan, säger Ljungskiles ordförande Lars Bergdahl.
Ljungskile anser att man som liten klubb straffas hårdare än storklubbarna.

Lars Bergdahl menar att avstängningen av tränaren David Wilson, för smygcoachning, samt böter på 100 000 kronor för felaktiga reklamskyltar, är ett sätt för fotbollsförbundet att markera att man inte vill ha Ljungskile i allsvenskan.
-Det finns ju ingen rim och reson i straffen. De vill kasta ut oss ur allsvenskan, säger Bergdahl till tidningen Bohusläningen.

Wilson fick två matchers avstängning för att ha coachat laget via telefon från läktaren i matchen mot Trelleborg, trots att han var avstängd. Som bevis användes tv-bilder. Ljungskile skriver i sitt brev att "det är ofattbart att disciplinnämnden kan straffa en klubb utifrån misstankar och inte fakta... Vi som klubb kan inte åberopa tv-bilder som bevisning men förbundet kan tydligen göra det."
Böterna på 100 000 kronor för felaktiga reklamskyltar gäller en tv-sänd match mot Falkenberg i superettan förra hösten.

Ljungskile anser att man straffats hårdare än andra klubbar och jämför med de böter på 10 000 kronor som klubbar fått när pyrotekniska föremål använts på läktarna, eller AIK:s böter på 25 000 kronor för händelserna under derbyt mot Hammarby i april.
"Jämför hur ett straff på 25 000 kronor känns för en klubb som AIK med en omsättning på en bra bit över 100 miljoner kronor med hur 100 000 kronor påverkar oss med en omsättning på cirka 20 miljoner kronor... Pyroteknik är ett direkt hot mot andra människors säkerhet, föremålen som kastades in mot spelarna i derbyt är också en fara för andra... Vad signalerar företrädare för svensk fotboll med detta? Felaktigt placerade skyltar är enligt förbundet avsevärt värre än att inte kunna garantera andra människors säkerhet."

Ljungskile anser att klubben hotades av fotbollsförbundet med böter på 500 000 kronor eller att bli utslängda ur allsvenskan om de inte klarade säkerheten kring matchen mot IFK Göteborg i april. Man anser också att man fått tvivelaktiga råd om vilket säkerhetsbolag som skulle användas.

TT

Publicerad 2008-10-02 kl 14:45
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto