POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
11å

Ljusglimten i AIK-mörkret - Kevin Walker

Det är inte mycket positivt i AIK just nu. Här är i alla fall en ljusglimt. Mot IFK Göteborg fick 19-årige Kevin Walker chansen på det centrala mittfältet och han imponerade i sin första allsvenska match från start med klubben.

- Mitt mål är att ta en ordinarie plats på det centrala mittfältet och bidra till att AIK tar mer poäng, säger han till FotbollDirekt.se.

- Jag har kämpat mig till den här chansen.

Förra sommaren la AIK vantarna på Örebro SK-talangen Kevin Walker. Mittfältaren hoppade in vid två tillfällen 2007, men under försäsongen 2008 åkte 19-åringen på en meniskskada och tvingades till operation. Efter EM-uppehållet har Walker kunnat gå för fullt och mot IFK Göteborg gav Rikard Norling honom förtroendet från start för första gången.

- Konkurrensen är alltid hård med många duktiga innermittfältare i AIK. Men det har känts att det bara var en tidsfråga innan jag skulle få chansen.

Under tiden i Örebro gjorde Kevin Walker en match från start, men det här var första gången som han spelade 90 minuter i allsvenskan. Talangen visade att han är hård i kroppen och besitter en fin teknik. Efter den mållösa tillställningen på Råsunda har Walker genomgående fått bra kritik.

- Det var som vilken match som helst och jag visade att jag klarar av att spela på den här nivån. Dessutom var den här matchen ett steg framåt för AIK.

Vad har Rikard Norling sagt?
- Jag har inte pratat med honom, men jag fick en klapp på axeln efter matchen och han sa att det gick bra. Så det var skönt.

Publicerad 2008-09-15 kl 14:55
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå