Lobbmål sänkte HIF

Helsingborgs chans att haka på i guldstriden försvann i Örebro. Hemmalaget vann rättvist med 3-1 (1-1).
-I andra halvlek faller vi igenom, vet inte varför. Synd nu när Kalmar börjar tappa poäng, sade HIF-kaptenen Christoffer Andersson.

Helsingborg fick den start laget säkert hade önskat, ett tidigt ledningsmål sedan Örebro-förvaret agerat passivt. Tre spelare fanns runt Rasmus Jönsson som ändå fick fram passningen till Roman Kienast som trots dubbel uppvaktning ostört petade in bollen.

Under första halvlek såg inte Helsingborg ut att sakna skadade Henrik Larsson speciellt mycket. Rasmus Jönsson gjorde ett bra jobb och Roman Kienast skapade chanser. Rene Makondele hade också ett bra skott som träffade ribbkrysset strax efter hemmalagets kvittering.
-Tycker vi hade chanser för både 2-0 och 3-0 i första. Hade vi fått ytterligare något mål i första halvlek hade kanske matchen fått ett annat utseende, sade Andersson.

I andra halvlek hade Helsingborg definitivt behövt en Henrik Larsson i form för att hålla spelet uppe. Hemmalaget, som inte alls hade lika mycket att spela för, kändes hetare och visade mer vilja. Skapade också betydligt fler målchanser.
-Jag vet egentligen inte vad som hände, vi faller igenom. Spelet på den sista tredjedelen av planen fungerade inte, vi lyckades inte slå den sista passningen, sade Andersson och suckade.

Den bistra sanningen var att Helsingborg inte lyckades skapa någon riktigt het målchans i andra halvlek.
-Vi har många unga spelare i truppen och det börjar kanske kännas för dem nu, sade HIF-tränaren Bosse Nilsson. Rasmus Jönsson, som får ta ett stort ansvar, har exempelvis varit i Makedonien och spelat tre matcher med ungdomslandslaget och inte kunnat träna med oss.

Med sju poäng upp till Kalmar med fyra omgångar kvar att spela känns gulddrömmar inte realistiska.

-Vi har själva inte pratat något om guld. Men det är synd att vi inte kan ta chansen att hänga på i toppen när Kalmar börjat tappa poäng. Målet är att säkra en Uefaplats och det tycker jag att vi ska kunna klara av, sade Andersson.

Örebro har med fyra omgångar kvar tio poäng ner till Ljungskile på kvalplats. Kontraktet är i praktiken klart och Örebro kan lugnt planera för nästa allsvenska säsong.